“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Este nebunie pe piață dupa ANUNTUL Rusiei privind exporturile de petrol

sonda petrol

Preţurile petrolului au avut vineri o evoluţie mixtă, într-o şedinţă agitată, după ce Rusia a declarat că nu va furniza ţiţei ţărilor care decid să impună un plafon de preţ petrolului său, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au urcat cu 56 de cenţi, sau cu 0,5%, până la 104,42 dolari pe baril până la ora 17:12 GMT (20:12 ora României), în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 19 cenţi, sau cu 0,1%, la 96,16 dolari pe baril.

Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat că ţiţeiul şi produsele petroliere vor fi redirecţionate către ţările care sunt gata ”să coopereze” cu Rusia, adăugând că un plafon ar stimula preţul global al petrolului.

”Percepţia creşte că SUA şi UE vor implementa limite de preţ pentru petrolul rusesc până la sfârşitul anului. Istoria ne arată că plafoanele de preţ pentru mărfuri inpuse de guvern sunt de obicei de scurtă durată şi pot duce la preţuri exagerate imediat după”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.”

WTI a închis în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, preţul fiind afectat în ultimele două sesiuni, după ce datele au arătat că cererea de benzină din SUA a scăzut cu aproape 8% faţă de un an mai devreme, în mijlocul sezonului de vârf de vară, din cauza preţurilor record la pompă.

În schimb, semnele unei cereri puternice în Asia au susţinut indicele de referinţă Brent, acesta înregistrând primul său câştig săptămânal din ultimele şase săptămâni.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.