Este informația momentului la nivel mondial. Putin a luat decizia finală!

Vladimir Putin a luat decizia finală! Rușii au respins planul de pace trimis de către Italia. Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiați oameni ai liderului de la Kremlin, critică acest plan și spune că pare a fi făcut de politologi locali, nu de diplomați.

Vladimir Putin a luat decizia finală: Rușii au respins planul de pace!
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a respins planul trimis luni de Italia, dar și alte asemenea inițiative ale Occidentului.

“Se pare că a fost pregătit nu de diplomați, ci de politologi locali care au citit o mulțime de ziare de provincie și care operează doar cu falsuri ucrainene”, a declarat Dmitri Medvedev pe canalul său Telegram.

În același timp, el a mai declarat că aderarea Ucrainei la Alianța Atlanticului de Nord (NATO) sau la Uniunea Europeană este periculoasă pentru această țară, dar și costisitoare.

Soarta Republicii Donbas este definitivă
Fostul președinte rus a vorbit și despre regiunea Donbas, subliniind că deciziile luate cu privire la aceasta sunt definitive și nu vor fi modificate. Pe de altă parte, el spune despre conceptul de autonomie a acestei regiuni că este o prostie, scrie Reuters.

Citiți și:  Putin şi-a adus "servieta nucleară" la înmormântarea lui Vladimir Jirinovski

Nu vor exista discuții cu privire la Crimeea
Așa cum era de așteptat, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei spune că orice acord de pace care implică peninsula Crimeea va fi respins , subliniind că doar punerea pe masă a negocierilor a fost ”o amenințare la adresa integrității teritoriale a Rusiei și un pretext pentru declanșarea unui război cu drepturi depline. Nu există și nu va exista niciodată o forță politică în Rusia care ar fi de acord să discute despre soarta Crimeei. Ar fi doar o trădare națională.”

Planul italian are patru puncte
În cursul zilei de vineri, Luigi Di Maio, șeful diplomației italiene, a propus constituirea unui grup internațional de sprijin care are ca scop încetarea focului din Ucraina. Acesta a mai declarat că acest grup trebuie să ajute la reconstruirea dialogului dintre cele două țări beligerante.

Citiți și:  Anunț OFICIAL al Rusiei. Este BREAKING NEWS!

Cu toate că nu au fost făcute publice mai multe detalii despre acest plan, ziarul La Repubblica arată că documentul este foarte detaliat și că prevede patru puncte.

Potrivit publicației italiene, documentul elaborat de diplomați ai Ministerului italian de Externe și transmis Organizației Națiunilor Unite prevede:

încetarea focului din Ucraina și demilitarizarea frontului sub supravegherea Națiunilor Unite
negocieri cu privire la statutul Ucrainei, la care va fi prezentă Uniunea Europeană, nu și NATO
un acord bilateral între Ucraina și Rusia cu privire la peninsula Crimeea și a Donbasului (teritoriile acestea ar urma să aibă autonomie deplină și dreptul la asigurarea propriei securități, însă ar fi sub suveranitate ucraineană
și încheierea unui acord multilateral de pace și de securitate în Europa, obiectivul principal fiind dezarmarea, controlul armelor și prevenirea conflictelor.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *