Este informația momentului în Rusia: L-a dat jos de la putere!

Consilierul ministrului ucrainean de Interne, Vadim Denisenko, a făcut o dezvăluire de ultim moment despre armata rusă! Acesta susține că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a încetat să mai joace vreun rol la conducerea armatei ruse încă de acum trei luni.

Dezvăluirea momentului despre armata rusă! A încetat să mai joace vreun rol de conducere. L-au dat de gol
Trebuie menționat că declarația lui Vadim Denisenko a venit după ce serviciile secrete britanice au transmis că Serghei Şoigu a fost îndepărtat de la comanda trupelor ruse din Ucraina, în contextul în care armata rusă se confruntă cu probleme pe frontul ucrainean.

„De fapt, cred că Şoigu a încetat să mai joace vreun rol în Ministerul rus al Apărării încă de acum trei luni. Atât Gherasimov (n. red. şeful Statului Major rus), prim-adjunct al ministrului rus al apărării, cât şi Şoigu nu mai sunt, de fapt, la conducerea armatei ruse. De facto, el a încetat de mult să mai reprezinte ceva pentru ofiţerii ruşi”, a declarat Vadim Denisenko, conform ukrinform.ua

De asemenea, consilierul ministrului ucrainean de Interne a spus și că președintele Vladimir Putin a preluat întregul management al armatei ruse.

Generalii îi raportează „direct lui Putin despre tot ce se întâmplă în armată şi pe front, dar şi în complexul militar-industrial al Federaţiei Ruse”, susţine Denisenko, adăugând că Şoigu este în prezent mai mult o „anexă”, care este scoasă atunci când este necesar să se facă anumite fotografii.

Vadim Denisenko a susținut și că Vladimir Putin joacă rolul de ministru al Apărării în Federaţia Rusă, potrivit sursei menționate.

Informațiile transmise anterior de Ministerul britanic al Apărării
Amintim că Ministerul britanic al Apărării a precizat anterior că reputaţia ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, în rândul soldaţilor şi ofiţerilor armatei ruse este la un nivel extrem de scăzut. Autoritățile britanice au citat date ale serviciilor secrete.

Serghei Şoigu a încercat mult timp să scape de reputaţia de om fără experienţă militară serioasă, întrucât cea mai mare parte a carierei sale a petrecut-o în sectorul construcţiilor şi la conducerea Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, iar actuala campanie militară i-a dat lovitura de graţie, conform serviciilor britanice.

Într-o anchetă dată publicităţii la 23 august, publicaţia rusă independentă Vajnîe Istorii concluziona că ministrul rus al apărării a încetat să mai fie favoritul preşedintelui rus. Surse apropiate de Statul Major al armatei ruse au declarat pentru jurnaliştii de la Vajnîe Istorii că, după ce „operaţiunea militară specială” în Ucraina nu a mers conform planului, iar blitzkrieg-ul a eşuat, trupele ruse suferind pierderi grele, Putin şi-a pierdut încrederea în Şoigu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *