GENERAL

Este informația momentului în România. Avem o urgență națională!

hartaromania12321 605x403 1

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a lansat recent un avertisment crunt. Acesta a subliniat că actuala „urgență europeană” nu va putea fi combătută dacă autoritățile nu iau măsură.

Avertisment pentru România! Este o urgență națională și europeană
Mai precis, secretarul general al social-democraților a susținut că asigurarea securității alimentare „a depășit granițele naționale” și a devenit „o urgență europeană”.

„Seceta care afectează și astăzi iremediabil munca fermierilor români și produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigații național. Știm deja acest lucru.

Dar, în ciuda acestui adevăr, încă nu avem prinse în PNRR fondurile necesare pentru modernizarea și salvarea agriculturii românești.Suntem în situația în care greșeala prostească sau intenționată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigații, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare.

Aceasta trebuie reparată urgent pentru binele tuturor”, a transmis Paul Stănescu, conform unui comunicat.

Paul Stănescu spune că autoritățile fac tot ce le stă în putință
De asemenea, acesta a spus că PSD, ministrul Agriculturii și coaliția fac tot ce le stă în putință pentru a veni cu măsuri urgente și clare pentru a salva munca agricultorilor.

„Ar trebui să fie destul de clar că, în contextul crizelor succesive și suprapuse prin care trecem, acesta nu mai poate fi doar o preocupare a PSD. Și coaliția de guvernare a înțeles cu ce ne confruntăm. Dar este crucial să existe un efort coordonat și unitar de a susține în fața instituțiilor europene modificarea PNRR.

Vreau să cred că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, toate forțele politice înțeleg că România are nevoie de un sistem de irigații modern. Nu doar coaliția de guvernare trebuie să vadă cât mai departe. Nu mai este timp de piedici.

Schimbarea climatică și fenomenele de deșertificare cu care ne confruntăm nu vor afecta doar economia românească și ceea ce vor pune românii pe masă, ci și securitatea alimentară europeană. Includerea sistemului de irigații în PNRR nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD.

Este o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic și, la fel de important, de către instituțiile europene. Asigurarea securității alimentare a depășit granițele naționale. Aceasta este deja o urgență europeană”, a completat Paul Stănescu.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.