Este informația momentului despre Raed Arafat! Va da marea lovitură!

Este informația momentului legată de Raed Arafat! Totul are legătură cu o instituție extrem de importantă din România, care, potrivit membrilor acesteia, este disputată de mult timp de forţele politice din ţara noastră.

Coaliţia de guvernare pregătește un proiect de lege care ar urma să sporească puterile lui Raed Arafat!

Raed Arafat ar urma să coordoneze şi Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, dacă acest proiect de lege devine realitate
Mai exact, este vorba despre un proiect de lege care ar urma să mute ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare) din subordinea Ministerului Transporturilor în structura IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), aflat în subordinea Ministerului de Interne.

„Ordonanța pentru mutarea ARSVOM la IGSU este deja pregătită, având toate semnăturile și avizele necesare, dar încă se negociază”, au precizat surse pentru constanta.info.

Acelaşi site notează că proiectul de lege ce poartă semnătura senatorului liberal Alina Gorghiu a fost adoptat de către Senat în sedinţa din 18 mai, întregul proces legislativ fiind realizat în mare taină.

Marinarii salvatori au protestat luni, 30 mai, în fața sediului ARSVOM din Portul Constanța şi se plâng că PNL doreşte să mute instituţia de la Ministerului Transporturilor în subordinea lui Raed Arafat la IGSU „pe blat acum în vacanța parlamentară”.

„Reprezentăm siguranța navigației și a navigatorilor în porturile de la Marea Neagră și în apele teritoriale, precum și în zona de obligații ce revin României (Ucraina, Bulgaria etc) conform tratatului de la Ankara din 1998”, mai afirmă reprezentanţii salariaţilor ARSVOM.

Primul anunţ privind această intenţie a fost făcut în iulie 2021
Totul a început în luna iulie 2021, când Cătălin Drulă, fostul ministru USR al Transporturilor, anunța această mutare.

Pe 11 iulie 2021, pe postul de director general la ARSVOM a numit prin transfer un militar, angajat al ISU – maiorul Ionuț Voicu, șeful Centrului Operațional Județean ISU Dobrogea Constanța.

Angajații ARSVOM au organizat un protest în fața Prefecturii Constanța, iar fostul premier Florin Cîţu, venit la Constanţa, spunea că „militarizarea” serviciilor de salvare pe mare reprezintă „singura soluţie în acest moment”.

„Clasa politică își dispută de mult această agenție (…) unicat în România”
Iată ce declara, tot în acea perioadă, vicepreședintele sindicatului ARSVOM, Robert Robescu:

„Clasa politică își dispută de mult această agenție, respectiv domnul Raed Arafat, și alții din alte părți. Această agenție este unicat în România. Noi acționăm și-n apele bulgărești.

Navele militare rămân la frontieră. Deci această entitate funcționează bine ca entitate civilă. Noi suntem toți policalificați, chiar dacă uneori mai visez și morții seara. (…)

Sunt vicepreședintele sindicatului de ani buni și am participat ca expert pe partea de căutare-salvare scafandri și salt din elicopter, am participat în 2019 la IGSU să vedem cum putem colabora.

Ne-au arătat niște drone și ne-a spus generalul Paul Iamadi că ei au niște fonduri europene pentru niște nave de salvare de 80 de metri, și să nu cerem și noi astfel de nave ca să nu le stricăm lor combinațiile.”

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.