Este HAOS total în PNL. A anunțat chiar acum

Este haos hotal pe scena politică unde tocmai s-a mai produs o demisie importantă. Încă un nume important din PNL a decis să părăsească formațiunea condusă în acest moment de Florin Cîțu. Decizia a fost luată în ciuda încercărilor celor din conducerea liberală de a pune capăt valului de plecări din PNL. Acum, un parlamentar cheie a spus că renunță la partidul pe listele căruia a fost ales.

Demisia zilei în politică. Este dezastru total în PNL. Chiar dacă Florin Cîțu amenință în stânga și în dreapta și încearcă să-și convingă membrii să nu plece din partid, încă un nume greu a decis să ignore mesajul lansat de conducerea liberală.

Astfel, PNL se confruntă acum nu numai cu problemele din afara partidului generate de lipsa suportului pentru formarea unui nou Guvern ci și cu un val de demisii printre parlamentarii săi. Acum, a venit rândul senatorului Ion Iordache să își anunțe plecarea din PNL . El a anunțat că va activa ca neafiliat.

În mesajul transmis public, Ion Iordache a explicat că a făcut acest gest în semn de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul.

Demisia zilei în politică: Este un act de protest
”Din respect pentru oameni. Am decis să demisionez din grupul PNL din Senat și voi rămâne senator neafiliat politic. Este un act de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul.

Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-și amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România și să o transforme într-un adevărat stat de drept

Cum explici că, din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc, că nu se știe când și cum se va rezolva explozia prețurilor la electricitate, gaze, materiale de construcții sau mâncare”, scris Ion Iordache.

Mesajul dur al senatorului PNL
El a susținut că datoria sa față de gorjeni îl obligă să ia atitudine, să apere interesele lor și nu pe cele „ale unei clici iresponsabile”. Senatorul a explicat că acesta este și motivul pentru care nu își permite să dea niciun pas înapoi în lupta sa pentru bunăstarea gorjenilor.

Mai mult chiar, fostul liberal a precizat că își dorește să facă parte dintr-o echipă formată din oameni echilibrați și dispuși să pună umărul la treabă, „nu dintr-o gașcă instabilă care nu a muncit niciodată”.

„Nu renunț la proiectul meu pentru Gorj și la ideea că putem lua măsuri bune, independent de culoarea politică! Eu nu uit niciodată de unde am plecat și care sunt nevoile oamenilor care m-au trimis în Parlament!”, scrie Ion Iordache.

Demisia lui Ion Iordache vine în contextul în care Ludovic Orban a părăsit și el formațiunea liberală iar mai mulți peneliști i-au urmat exemplul. Deputatul Claudiu-Martin Chira a demisionat și el din grupul parlamentar al PNL. Până în prezent, 14 parlamentari liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au părăsit grupurile PNL.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *