Este HAOS IN ROMANIA?! Anticipatele, masura EXTREMA si URGENTA. Vin vremuri grele pentru romani

Haos pentru România?! Liderul ALDE susține că alegerile anticipate reprezintă o măsură extremă și urgentă, de care țara nu are nevoie, mai ales că există un Guvern. Vor fi patru luni grele pentru România în cazul în care se merge în această direcție.

Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat marți, la Antena 3, că alegerile anticipate vor provoca haos pentru România pentru aproximativ patru luni. Potrivit acestuia, Constituția României nu a fost gândită pentru aceste demersuri, ci ca o soluție în cazuri extreme, mai ales când nu există un Guvern.

Politicianul mai afirmă că în momentul de față, alegerile anticipate nu sunt necesare, mai ales că România are un Guvern, ce a fost investit. Acesta susține că anticipatele reprezintă o măsură urgentă și extremă.

În plus, liderul ALDE a precizat că în cazul în care vor fi alegeri anticipate atunci vor fi patru luni în care administrația va fi blocată, iar funcționarii vor sta în expectativă.

Iată ce a declarat Călin Popescu-Tăriceanu
„Deschiderea către anticipate este un lucru care va duce, pe scurt, România în haos aproximativ patru luni de zile. Constituția României așa a fost gândită să nu faciliteze această soluție a alegerilor anticipate, pentru că ea a fost gândită ca o soluție extremă în caz de criză politică majoră, când nu se poate agrega niciun fel de majoritate și nu ai guvern.

Și atunci pornești către alegerile anticipate. Nu e cazul în momentul de față: Guvernul Orban a fost investit, nu a avut niciun fel de problemă în Parlament care să necesite o astfel de măsură de urgență și extremă.

Spuneam că se instalează haosul pentru că toate procedurile care sunt prevăzute în Constituție sunt făcute ca să frâneze acest elan al unora. Procedurile extrem de greoaie fac ca acest parcurs să se desfășoare pe aproximativ patru luni. Patru luni în care administrația se blochează, miniștrii nu știu ce vor face, cei din subordinea lor, secretari de stat, directori generali, șefi de servicii vor sta în expectativă”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, în ediția moderată de Răzvan Dumitrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *