Este HALUCINANT. Bomba cu deseuri COVID-19 de langa spital


Un adevărat focar de infecție cu Covid-19 poate fi găsit în Deva, unde o firmă de salubritate nu a mai ridicat gunoaiele medicale ale spitalului de mai bine de două săptămâni.

Compania Stericycle n-a mai ridicat gunoaiele medicale și menajere de la Spitalul județean din Deva începând cu ultima săptămână din martie, aproximativ de două săptămâni, scrie Libertatea.

În felul acesta, foarte multe deșeuri medicale, majoritatea folosite de pacienții bolnavi de Covid-19, s-au adunat în același loc, reprezentând un adevărat focar de infecție.

Sacii plini cu seringi, pansamente, instrumentar din sălile de operație, caserole de mâncare, sticle, hârtii sau resturi alimentare, „zac” lângă Spitalul Județean.

Intrat în carantină din 29 martie, după ce 5 medici și 13 pacienți fuseseră depistați cu coronavirus, spitalul continuă să primească pacienți infectați. Marți, numărul celor internați cu virusul ajunsese la 105.

„E un dezastru și cu deșeurile. Au fost pur și simplu abandonate, iar cele toxice prezintă un pericol iminent de a deveni un factor contaminant. Plus că miroase îngrozitor”, a declarat un medic din spitalul respectiv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *