fbpx
POLITICA

Lovitură totală pentru Donald Trump! Este oficial

trt

Donald Trump, președinte în exercițiu al Statelor Unite, a primit o lovitură totală! Totul s-a aflat recent, după anunțul anunțul făcut luni de Camera Reprezentanților.

Lovitură totală pentru Donald Trump! Camera Reprezentanților a introdus luni, 11 ianuarie, rezoluția pe baza căreia ar urma să fie destituit președintele în exercițiu al Statelor Unite, transmite cnn.com

Acesta este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul său în evenimentele de la Capitoliu de săptămâna trecută, conform sursei menționate.

Lovitură totală pentru Donald Trump

Conform anunțului făcut de preşedintele Comitetului pentru regulamente din Camera Reprezentanţilor a SUA, articolul pentru demiterea şi punerea sub acuzare a preşedintelui republican în exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, va ajunge miercuri la vot în plenul acestei camere, transmite reuters.com.

„Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-o manieră foarte serioasă şi deliberativă. Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă”, a declarat congresmanul democrat Jim McGovern la CNN, potrivit sursei menționate.

De asemenea, acesta a mai spus că ar dori ca republicanii să aducă obiecţii faţă de această cerere de impeachment printr-o rezoluţie în care să-i ceară vicepreşedintelui Mike Pence să-l înlăture pe Trump prin invocarea articolului 25 din Constituţia SUA. Respectivul articol prevede că un preşedinte poate fi înlăturat dacă este considerat „inapt” să-şi îndeplinească atribuţiile.

În acest caz, acel comitet condus de congresmanul democrat va întocmi un regulament pentru a vota legislaţia în Camera Reprezentanţilor, iar 24 de ore mai târziu comitetul va prezenta o altă rezoluţie pentru impeachment.

Democraţii îl acuză pe preşedintele republican, care-şi încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie. Ei susțin că prin declaraţiile sale el şi-ar fi încurajat simpatizanţii să pătrundă în clădirea Capitoliului.

Departamentul Justiției, dispus să dea curs acuzațiilor la adresa lui Donald Trump

Departamentul Justiției a anunțat joi că nu exclude eventualitatea punerii sub acuzare a președintelui Donald Trump pentru presupusul său rol în incitarea mulțimii pornite în marș spre Capitoliu, care, cu o zi în urmă, a depășit numărul forțelor de ordine și a intrat în clădire, transmite New York Times.

„Suntem în căutarea tuturor persoanelor implicate, nu doar a celor care au intrat în clădire”, le-a declarat reporterilor, Michael Sherwin, procuror (interimar, n. red.) al Districtului Columbia din Washington.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.