Este doliu imens în politica din România! Răpus de noul coronavirus

Fost primar al municipiului Dej, imediat după Revoluția din 1989 și fost director al „Loteriei Române”, Gheorghe Benea, a fost răpus de noul coronavirus la doar câteva zile după ce și-a aniversat ziua de naștere. Abia împlinise 67 de ani.

Fostul director general al Loteriei Române și fost primar al Dejului, Gheorghe Benea, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după cum transmite monitorulcj.ro.

Acesta a încetat din viață în noaptea dinspre luni spre marți, 19 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. În urmă cu două zile împlinise vârsta de 67 de ani.

Gherghe Benea s-a născut în comuna Lemniu din județul Sălaj. A terminat liceul „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca ca șef de promoție. De asemenea, acesta a terminat Facultatea de Tehnologie Chimică Iași în 1979.

Gheorghe Benea a fost director al Loteriei Române până în 2012
Imediat după Revoluția din 1989, Benea fost primar al municipiului Dej. Acesta a deținut această funcție până în 1990.

După ce ieșit din funcția de primar, Gheorghe Benea a ocupat funcția de director tehnic la Fabrica de Celuloză și Hârtie din Dej, până în 1998. Până în 2004 acesta a fost director la Someș SA Dej. La scurt timp după aceasta, Gherghe Benea a ocupat funcția de director la Pehart Tec SA Petrești, până în 2007.

În anul 2008, Gherghe Benea a candidat la alegerile parlamentare din partea PDL și a luat cel mai mare număr de voturi. Cu toate acestea, după redistribuire cel care a preluat scaunul de parlamentar a fost Marius Nicoară (PNL). Apoi el a ocupat funcția de președinte-director general la Compania Națională „Loteria Română” SA, până în iulie 2012.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *