Este DEMISIA momentului în România. BREAKING NEWS!

44.000 de lei pe lună este un salariu la care majoritatea românilor pot doar visa. Iată însă că cineva este dispus să renunţe la aceşti bani, având de ales între funcţia bine plătită de la stat şi o funcţie la vârful unui partid politic.

După ce recent a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, fostul premier Sorin Grindeanu a anunţat public că va renunţa la postul extrem de bine plătit pe care-l deţine în prezent.

Sorin Grindeanu este, în prezent, preşedintele ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) şi este obligat prin lege ca, în termen de 90 de zile, să aleagă între cele două funcţii. Liderul PSD a declarat că va demisiona în luna septembrie din fruntea ANCOM, explicând de ce a ales să nu plece imediat.

“Conform legii, am 90 de zile de la intrarea în incompatibilitate. Alegerea am făcut-o și în luna septembrie voi demisiona de la șefia ANCOM.

Consider că mai trebuie să stau 2-3 săptămâni pentru că este în dezbatere memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul SUA. Eu îmi doresc foarte mult ca acest memorandum să fie adoptat”, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sorin Grindeanu va renunţa la un salariu fabulos. Potrivit documentului, acesta a avut un venit în fruntea ANCOM în anul 2019 de 528.221 lei, adica un venit net de circa 44.000 de lei pe lună.

Grindeanu a avut grijă şi să economisească o partea dintre banii câştigaţi. Potrivit declaraţiei sale de avere, actualul prim-vicepreşedinte al PSD şi-a deschis anul trecut trei conturi bancare în care a depus, în total, 110.000 de euro şi 37.000 de lei.

Critici dure ale prim-vicepreşedintui PSD la adresa Guvernului şi a preşedintelui Iohannis
Recent, Sorin Grindeanu critica dur guvernarea PNL şi pe preşedintele Iohannis, cărora li “se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măști pentru profesori și elevi”. În postarea sa de pe Facebook, Grindeanu se arăta sigur că moţiunea de cenzură va dărâma Cabinetul Orban.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *