Este cutremur total la Kiev! Este trădarea anului pentru Zelenski

L-au arestat imediat! Autoritățile de la Kiev anunță că un general de informații din Ministerul Apărării a fost reținut. Potrivit acestora, bărbatul este suspect de trădare. Ce ar fi făcut, de fapt, generalul de informații?

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că fostul adjunct al șefului serviciului de informații din țara condusă de Volodimir Zelenski a fost reținut. Potrivit informațiilor anunțate de autoritățile din Ucraina, acesta a fost acuzat că a fost recrutat în 2014 și că a acționat în interesul serviciilor speciale ale Rusiei.

Numele acestuia nu a fost făcut public, însă s-a dezvăluit faptul că în timpul perchezițiilor a folosi un pistol Makarov, în încercarea de a împușca un membru al echipei de investigație.

„Anchetatorii Serviciului de Securitate au raportat suspiciuni față de fostul șef adjunct al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina. Generalul-maior este suspectat de trădare, precum și de atentat la viața unui ofițer de poliție și de posesie ilegală de arme.

Potrivit anchetei, el a transmis serviciilor speciale rusești informații secrete și ultrasecrete despre situația politico-militară actuală din țara noastră.

În plus, el a transmis ocupanților date secrete privind activitățile desfășurate de Forțele Armate ale Ucrainei și de alte unități ale Forțelor de Apărare ucrainene pentru respingerea agresiunii armate”, arată Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Suspectul a fost reținut de SBU
„Ofițerii SBU l-au reținut pe suspect la începutul invaziei la scară largă a Federației Ruse. În timpul percheziției la locul de muncă, acesta a încercat să-i împuște pe reprezentanții grupului de anchetă și operativ al Serviciului de Securitate, care au sosit pentru a efectua acțiuni procedurale.

Fostul oficial de rang înalt a folosit un pistol de luptă Makarov împotriva ofițerilor de poliție.

Deținutul a fost șef adjunct al GUR MOU în perioada 2008-2010. Apoi a lucrat în diferite funcții în cadrul serviciului public al acestui departament, precum și în rândurile conducerii Agenției Spațiale de Stat din Ucraina.

El a intrat în atenția serviciilor speciale rusești datorită opiniilor sale pro-Kremlin, care s-au format în timpul studiilor sale din timpul URSS la Școala Superioară de Comandă Militară și Academia de Comandă Militară din Moscova.

La instrucțiunile ocupanților, a colectat informații secrete care circulă în Ministerul Apărării, inclusiv în Direcția principală de informații, precum și în Academia Națională Sahaidachny a Forțelor Terestre.

În plus, Federația Rusă a fost interesată de informații privind activitățile obiectelor de importanță strategică ale complexului militar-industrial din Ucraina”, mai arată SBU.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv, în timp ce ancheta preliminară a fost efectuată de către personalul SBU din regiunea Lviv.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *