fbpx
GENERAL

BREAKING Este cutremur total în Ucraina. Zelenski face declaratiile MOMENTULUI

volodimir zelenski razboi ucraina ministru

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare (SNBO), Aleksei Danilov, a declarat că Ucraina are nevoie de o nouă alianță în domeniul apărării. Cu puțin timp înainte, Zelenski a recunoscut, într-un discurs, că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei, care a lansat o invazie militară şi care a semnalat clar Occidentului că nu va accepta acest lucru.

Ucraina caută o nouă alianță de securitate. Zelenski recunoaște că țara nu poate adera la NATO
Într-un interviu acordat pentru postul de radio Novoie Vremea din Kiev, secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare (SNBO) a declarat că Ucraina are nevoie de o nouă alianță în domeniul apărării din care să facă parte o țară ce dispune de arme nucleare.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare (SNBO) spune că o astfel de țară ar putea fi Marea Britanie.

”Trebuie să avem de a face cu cei care împărtăşesc aspiraţiile democratice ale ţărilor care ar urma să facă parte din această viitoare alianţă”, a declarat Aleksei Danilov, potrivit Ukrainska Pravda.

”Organismele internaționale nu fac nimic”
El a mai spus că ”organismele internaţionale, create după cel de-al Doilea Război Mondial, în genere nu răspund pentru nimic şi nu fac nimic, acestea doar îşi ‘exprimă profunda îngrijorare’ faţă de unele lucruri… Noi astăzi ne confruntăm cu un război în deplinul înţeles al cuvântului. Avem deja aproape 100 de copii morţi”.

”Fără forţă nu putem învinge agresorul. Suntem în putere să o facem, dar avem nevoie de ajutor, sunt ţări care ne ajută în mod deschis… Le suntem foarte recunoscători, acestea vor fi cunoscute lumii întregi. Dar întreaga lume îi va cunoaşte şi pe cei care ne-au părăsit ca nişte laşi într-un moment dificil”, a afirmat Aleksei Danilov.

Zelenski: Acesta este adevărul
Tot în cursul zilei de marți, președintele Volodimir Zelenski a declarat că trebuie recunoscut faptul că țara sa nu poate adera la NATO. Declarația a fost făcută în cadrul unei videoconferințe cu liderii țărilor Joint Expeditionary Force, o coaliție militară condusă de Marea Britanie.

„Timp de ani am tot auzit că porţile sunt deschise, dar am auzit şi că nu vom putea adera. Acesta este adevărul şi trebuie să-l recunoaştem”, a spus preşedintele ucrainean, adăugând ”mă bucur că oamenii noştri încep să înţeleagă acest lucru şi încep să se bazeze doar pe forţele lor”.

Totodată, Zelenski şi-a exprimat regretul că NATO „pare ca hipnotizată de agresiunea rus㔺i refuză să creeze o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

„Auzim argumente potrivit cărora ‘al Treilea Război Mondial’ s-ar putea declanşa dacă NATO ar închide cerul pentru avioanele ruseşti. De aceea, o zona umanitară aeriană nu a fost creată deasupra Ucrainei şi de aceea ruşii pot bombarda oraşe şi pot ucide oameni, arunca în aer spitale şi şcoli”, a deplâns el.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.