GENERAL

Este cutremur total în Guvern. Se aude zăngănit de cătușe!

dna

În cursul zilei de joi, DNA a cerut Camerei Deputaților să ridice imunitatea ministrului Agriculturii. Procurorii DNA au venit cu explicații în ceea ce privește motivele pentru care imunitatea lui Adrian Chesnoiu trebuie ridicată.

DNA a cerut ridicarea imunității ministrului Agriculturii! Ce acuzații i se aduc lui Adrian Chesnoiu? PSD a reacționat imediat
Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut, miercuri, ridicarea imunității ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Instituția cere Camerei Deputaților să facă acest lucru deoarece oficialul este acuzat de abuz în serviciu și spune că acest lucru va permite efectuarea urmăririi penale.

Procurorii DNA spun că, în perioada 9 februarie-11 aprilie anul curent, ministrul Agriculturii ar fi determinat o persoană din subordine să îi furnizeze unui coleg o parte din subiectele pentru probele scrise la concursurile pentru ocuparea posturilor de consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ale unor direcții județene.

„Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, arată Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Partidul Social Democrat (PSD) a reacționat imediat
Purtătorul de cuvânt al social-democraților, Ștefan Radu Oprea, a precizat că PSD o să voteze cu privire la ridicarea imunității ministrului Adrian Chesnoiu, însă a adăugat că el nu crede că acesta ar fi făcut ceea ce spun procurorii DNA.

„Am foarte mari dubii personale din relația pe care am avut-o cu domnul ministru. Ceea ce a făcut până acum pentru agricultura României sunt lucruri bune. Nu o spunem noi, ci fermierii. Cred că PSD și-a exprimat opinia. Bănuiesc că da, o să votăm pentru ridicarea imunității. Nu cred că există un dubiu în zona asta. Acum recunosc: sunt subiectiv. Îl cunosc și îmi e foarte greu să cred că ar fi făcut așa ceva”, a precizat acesta.

PNL spune că Parlamentul ar trebui să-i ridice imunitatea
De partea cealaltă, Partidul Național Liberal (PNL) este de părere că Parlamentul ar trebui să ridice imunitatea ministrului Agriculturii. Deputatul Sorin Moldovan a declarat joi, la Antena 3, că liberalii mereu au votat pentru ridicarea imunității, indiferent despre ce persoană ar fi fost vorba.

„Pozitia PNL a fost mereu aceeasi, toata tara o stie, noi am votat mereu la vedere pentru ridicarea imunitatii, indiferent despre cine a fost vorba. Dl ministru trebuie sa mearga in justitie sa-si dovedeasca nevinovatia”, a declarat deputatul liberal.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.