Este cutremur in Guvern. Ce ministri sunt “pe faras”

Guvernul României ar putea suferi schimbări importante după Congresul USR PLUS de la ȋnceputul lunii octombrie. O spune chiar Dacian Cioloș, care nu e mulțumit de performanța unor miniștri pe care partidul său i-a trimis ȋn Guvern.

Miniștrii USR PLUS sunt puși la zid chiar de către unul dintre liderii formațiunii!

Unii miniștrii USR PLUS ar putea rămâne fără funcție după Congresul din 2 octombrie
Dacian Cioloș, copreședinte al USR PLUS, spune că există unele reforme care nu au avansat așa cum și-ar fi dorit, iar după Congresului partidului din 2 octombrie, miniștrii dați de acest partid ȋn Guvernul României vor fi evaluați ȋn mod foarte serios.

Până atunci, există totuși discuții săptămânale sau măcar o dată la două săptămâni referitoare la activitatea acestora.

Citiți și:  Contre violente la varful USR. Amenintari cu DEMISIA

Evaluare miniștrilor USR PLUS va depinde mult și de rezultatul de la guvernare și, ȋn plus, va exista și o evaluare a Guvernului ca un ȋntreg, la nivelul Coaliției, a mai indicat Cioloș.

“E devreme să facem genul ăsta de evaluare, pe ministere, noi avem discuții, dacă nu săptămânal, o dată la două săptămâni cel puțin. Am discuții cu miniștrii apropo de cum evoluează lucrurile.

Cu siguranță, în toamnă o să ne facem evaluarea (…) miniștrilor noștri și a modului în care evoluează echipa pe care noi am trimis-o în Guvern. Va fi după Congres pentru că acum, evident, e și perioada de vară. În septembrie vom începe cu campaniile interne și apoi Congresul”, a declarat Dacian Cioloș pentru Digi24.

Citiți și:  Contre violente la varful USR. Amenintari cu DEMISIA

Ce reforme nu au fost conform așteptărilor?
“Din păcate, reformele nu au avansat așa cum noi ne-am fi dorit. Sunt mai multe pe care nu am avansat suficient”, a mai precizat copreședintele USR PLUS.

Dacian Cioloș a indicat și câteva direcții unde reformele sunt departe de ce și-ar fi dorit conducerea formațiunii politice: creșterea performanței în administrația publică, pensiile speciale care bat pasul pe loc sau Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *