Este BREAKING NEWS MONDIAL. Vestea momentului despre RESTRICTII de la BioNTech!

Veste extraordinară din partea fondatorului BioNTech! Probleme de aprovizonare cu doze de vaccin întâmpinate de țările membre UE sunt temporare și pandemia va fi ținută sub control, în cele din urmă.

Startul ezitant al campaniei de vaccinare în țările europene stârnește în acest moment numeroase critici la adresa oficialilor de la Bruxelles.

Veste extraordinară din partea fondatorului BioNTech! ”Zgomot de fond”
Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, partener cu Pfizer la fabricarea vaccinului anti-COVID, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii, în ciuda întârzierii campaniilor de vaccinare în multe ţări din blocul european.

În privinţa problemelor de aprovizionare cu vaccin din Uniunea Europeană, fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, consideră că acestea sunt temporare, adăugând că este posibil să se asigure că 70% dintre germani vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie, moment în care a spus că virusul va pune puține probleme.

”În multe țări europene și SUA, probabil că nu vom avea nevoie de restricţii până la sfârșitul verii”, a spus el, conform Reuters.

”Vor fi focare, dar vor fi zgomot de fond. Vor fi mutații, dar nu ne vor speria”, a suține Sahin.

Critici în Europa
Declaraţiile fondatorului BioNtech vin în contextul în care guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici cu privire la începutul lent al campaniilor lor de vaccinare, iar problemele de aprovizionare din UE au lăsat blocul comunitar în urma unor țări precum Israel, Marea Britanie și Statele Unite.

Aproape 9% din populația germană primise cel puțin o doză sâmbătă, iar jumătate dintre britanicii adulţi au primit prima doză de vaccin anti-COVID.

Incidenţa cazurilor de COVID în Germania a depăşit pragul de 1 la mia de locuitori, iar autoritățile spun că trebuie să impună reguli de distanțare mai stricte pentru a nu suprasolicita sistemul de sănătate.

Avertisment din Germania
”Mulți sunt pur și simplu dezamăgiți”, a avertizat pentru ziarul Frankfurter Allgemeine, premierul conservator al Bavariei, Markus Soeder.

”O mișcare falsă riscă acum să transforme acest al treilea val (al virusului) într-un val permanent”, a spus el înaintea unei reuniuni a liderilor naționali și regionali la care se așteaptă să discute următoarea etapă a măsurilor anticoronavirus.

”Avem un instrument: frâna de urgență Trebuie aplicat cu strictețe peste tot în Germania”, a spus Soeder, cu referire la posibilitatea de a suspenda relaxarea restricțiilor.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!