Este BOMBA SERII! Decizia SOC pe care Guvernul Orban vrea sa o ia luni, ziua motiunii de cenzura

Guvernul Orban se pregătește să ia o decizie surprzinzătoare în cursul ședinței de Guvern care va avea loc luni. Proiectul de Hotărâre este prins deja pe ordinea de zi a ședinței de Guvern care va avea loc pe 31 august 2020.

Mai exact, Guvernul Orban are pe ordinea de zi a ședinței de luni un PROIECT DE HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Fundației “SERA ROMÂNIA” ca fiind de utilitate publică.

La începutul acestui an, un proiect de hotărâre de Guvern a fost postat pe siteul ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru, iar proiectul s-a aflat în dezbatere publică până pe 12 februarie 2020.

Site-ul presacurata.ro scria, la acel moment, că Fundația SERA (Solidaritate cu Copiii Români Abandonați) a fost fondată în anii ’90 de către bancherul Francois Polge de Combret, investigat de mai multe autorități într-un uriaș scandal de corupție, francezul de Combret fiind de-a lungul timpului extrem de interesat de copiii orfani de pe teritoriul României și făcând un lobby foarte puternic la Bruxelles.

Fundația SERA (Solidaritate cu Copiii Români Abandonați) apare și într-un documentar difuzat în 2009, pe televiziunea germane WDR, „Găsește-mi un copil, plătesc cash. Lobby pentru adopțiile internaționale”, în care sunt prezentate presiunile făcute la adresa oficialilor europeni pentru reluarea de către România a adopțiilor internaționale și chiar era acuzată că a finanțat, alături de universități americane, programul “Proiectul pentru Adopție”, desfășurat la Centrul Sfânta Ecaterina din București, prin care s-au făcut experimente științifice pe copiii români orfani.

Tot în ianuarie 2020, publicația Cațavencii scria că director al SERA România este, de mulți ani, Bogdan Simion. În 2015, Bogdan Simion a fost prima variantă a lui Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Muncii și Protecției Sociale.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *