Este anunțul momentului în România. Se dă LEGE pentru cei care au aceste pensii!

Vestea momentului despre aceste pensii! Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a venit cu noi informații legate de o categorie de pensii din România. Potrivit instituției aceste pensii se află pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 13 iulie, a Guvernului.

Vestea momentului despre aceste pensii! Anunțul venit direct de la Ministerul Muncii
Un document aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, 13 iulie, arată că Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au returnat propunerea care prevedea ca pensiile militare să fie incluse în reforma sistemului de pensii. Amintim că acesta va avea ca bază contributivitatea, așa cum cere Comisia Europeană.

Ministerul Muncii a elaborat un Memorandum pe care Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne l-au returnat fără să-l avizeze cu observații.

Acest Memorandum are ca scop îndeplinirea jalonului din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Documentul arată că România trebuie să facă acest lucru până la finalul trimestrului IV al acestui an.

În PNRR se arată că pensiile speciale vor fi reformate în așa fel încât inechitățile dintre cei care primesc pensii speciale și cei care primesc pensii de la sistemul public să fie eliminate.

”Întrucât pensiile de serviciu reglementate prin statute profesionale sunt considerate contrare fundamentului regimului de pensionare, prin noua reglementare se intenționează să se introducă noi criterii și condiții concrete de exercitare a dreptului la pensia de serviciu, care au ca efect o redimensionare a cuantumului acestora. Noua redimensionare a cuantumului pensiilor de serviciu nu va echivala cu exproprierea beneficiarilor de pensii de serviciu. Recalcularea pensiilor de serviciu nu echivalează cu o restrângere a unui drept constituţional, ci se impune pentru restrângerea cheltuielilor bugetare”, se arată în Memorandum, potrivit Ministerului Muncii.

Trebuie îndeplinit jalonul 215
Ministerul condus de Marius Budăi a mai arătat că acest Memorandum a fost promovat pentru ca obligațiunile să poată fi îndeplinite prin stabilirea premiselor internaționale necesare pentru îndeplinirea jalonului 215 – ”Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”, arată economedia.ro.

Memorandumul prevede încheierea de protocoale de implementare a reformei sistemului public de pensii între Ministerul Muncii, Casa Națională de Pensii Publice și ministerele de resort și/sau instituțiile al căror personal beneficiază de indemnizații/pensii de serviciu, inclusiv pensiile militare, dar și constituirea unui grup de lucru inter-instituțional cu reprezentanți ai tuturor ministerelor de resort și/sau instituții al căror personal beneficiază de indemnizații/pensii de serviciu, inclusiv pensiile militare de stat și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și ai Casei Naționale de Pensii Publice pentru elaborarea cadrului legislativ necesar implementării reformei privind pensiile de serviciu.

Memorandumul se află încă în circuit de avizare
În timp ce Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne au returnat acest document fără neavizat cu observații, Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației l-a aprobat.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene l-a avizat cu observații, în timp ce documentul se află încă pe circuitul de avizare la Ministerul Justiției și la Serviciul Român de Informații.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *