Este anunțul momentului! Guvernul a luat taurul de coarne. Se anunta schimbari majore


Criza din sistemul medical generată de epidemia de coronavirus, i-a determinat pe guvernanți să ia taurul de coarne. După ce va trece epidemia, sistemul medical din România se va schimba din temelii. Cel puțin, așa promite Raluca Turcan.

Este o perioadă foarte grea și nesigură: s-au închis școli, companii, instituții de cultură și chiar orașe întregi. Este greu de spus când vom reporni motoarele economiei și când ne vom putea relua viața normală. De sistemul de sănătate depinde când se va găsi un vaccin, când se va putea oferi un tratament sigur și când vom putea învinge acest virus.

Tocmai de aceea, avem obligația să gândim programe noi de formare pentru personalul medical, să le asigurăm toate condițiile de muncă și siguranță, pentru că de condițiile din spitale, dotările medicale, siguranța și priceperea lor depinde viața fiecăruia dintre noi.

➡ Guvernul PNL se angajează să pună bazele primului Program Operațional de Sănătate cu sprijin european de la momentul aderării la UE. Este vorba de 4,1 miliarde de euro pentru sistemul românesc de sănătate începând cu următorul exercițiul financiar 2021-2027.

Prin acesta vom include:

-construcția spitalelor regionale (cu 60% cofinanțare asigurată de UE);

-dezvoltarea infrastructurii Românești de sănătate (spitale județene, municipale, orășenești, dar și spitale ce țin de ministere);

-dotarea tuturor spitalelor la standarde UE;

-programe de formare a medicilor, inclusiv a celor de familie și a celor din instituțiile de învățământ;

-susținerea cercetării medicale;

Iohannis: După ce depăşim această criză, e nevoie să regândim sistemul de sănătate românesc
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii – Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România, context în care a afirmat că după ce criza creată de coronavirus va fi depăşită, cei responsabili trebuie să regândească sistemul de sănătate românesc.

„Omenirea se confruntă astăzi cu o situaţie fără precedent, în faţa căreia suntem cu toţii vulnerabili şi care ne-a forţat să ne adaptăm rapid întreaga activitate. Marcăm, aşadar, Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an prin semnarea, într-un format inedit, virtual, a unui nou Acord de Colaborare Bienală. Continuăm astfel cooperarea noastră şi reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem. Această criză sanitară şi umanitară prin care trecem ne-a dovedit tuturor, nu doar nouă, românilor, că avem nevoie de o capacitate consolidată de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă, de planuri şi protocoale de reacţie. Vă invit pe toţi cei responsabili ca, după ce vom depăşi această criză, să valorificăm conţinutul acordului semnat şi să regândim sistemul de sănătate românesc şi din perspectiva acestei nevoi”, a declarat Iohannis la această ceremonie, care a avut loc prin videoconferinţă.

Şeful statului a subliniat că, în contextul actual, autorităţile au datoria de a acorda atenţie prioritar personalului medical, inclusiv prin asigurarea echipamentului individual de protecţie.

„Dragi medici şi personal medical, vă datorăm recunoştinţă şi respect zi de zi pentru efortul consecvent depus în menţinerea sănătăţii noastre, a tuturor, şi cu atât mai mult în aceste zile, când aveţi un rol critic şi purtaţi pe umerii halatelor albe o presiune enormă”, a spus Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *