Este ANUNTUL momentului despre PENSII. Cîțu a spus exact cu CAT se vor majora!


Cîțu a anunțat cu ce procent urmează să se mărească pensiile. Potrivit ministrului, atât se poate având în vedere criza economică în care ne aflăm.

Ministrul Finanțelor Publice a anunțat că că pensiile vor fi majorate cu 10 la sută în acest an, iar acest lucru „este o propunere” făcută de Guvern, în contextul crizei la nivel global.

Potrivit ministrului, este nevoie de un efort uriaș pentru a crește inclusiv cu acest procent pensiile, deoarece situația nu este chiar atât de roz din punct de vedere financiar.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbușesc cu 11 procente în toate Europa, șomaj în creștere. În tot acest context noi venim și facem un efort uriaș pentru a crește, totuși, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte ușor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a spus Cîțu, la TVR.

Ministrul a mai precizat că dacă se va merge pe panta populismului „vom pierde totul foarte rapid și nu numai că nu vom avea bani de pensii și salarii anul viitor. Va fi mult mai greu decât în 2008, 2009, 2010”.

Se acoperă riscurile
În urmă cu câteva săptămâni, Florin Cîțu anunța că mărirea pensiilor cu 10% este unul dintre scenariile pe care le ia în calcul.

„Scenariul despre care am vorbit îl voi prezenta Guvernului cu toate riscurile aferente. Nu doar pentru pensii. Nu trebuie să scoatem din context Legea pensiilor, noi facem pentru toți românii, nu doar pentru un sector.

Este un scenariu pe care îl iau în calcul și acesta, dar în contextul tuturor cheltuielilor, am luat în calcul impactul și riscurile aferente. Eu am spus foarte clar: pensiile vor crește de la 1 septembrie și este de apreciat că putem face asta în contextul actual” spunea Cîțu.

Sursa; capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.