Este anunțul anului! Se vor aproba trei vaccinuri anti-COVID

Anunțul anului vine de la Agenția Europeană pentru Medicamente. Vor apărea trei vaccinuri anti-COVID, care ar urma să fie aprobate anul viitor.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a făciut anunțul momentului. Instituția a anunțat vineri că ar putea aproba trei vaccinuri anti-COVID la începutul anului viitor, potrivit Reuters.

„Dacă totul merge bine, în primele luni ale anului 2021, ar putea exista trei vaccinuri aprobate de EMA. Dar totul trebuie să meargă bine”, a declarat directorul executiv, Guido Rasi.

Cu toate acestea, sosirea vaccinului ar fi doar „începutul sfârșitului pandemiei, nu sfârșitul”, a avertizat el. În opinia sa, ar fi foarte dificil, dacă nu chiar imposibil, să fie vreun vaccin pregătit pentru utilizare anul acesta.

Citiți și:  Alerta medicala! Cheaguri de sânge si după vacccinarea cu Johnson&Johnson

EMA analizează vaccinurile-candidat ale producătorilor de medicamente Pfizer, AstraZeneca și Moderna în cadrul unui proces de lansare în timp real, în încercarea de a accelera aprobarea studiilor clinice.

Analizarea în timp real ar putea accelera procesul de aprobare, permițând cercetătorilor să prezinte concluziile în timp real, fără a aștepta finalizarea studiilor.

Guido Rasi a explicat că vor fi necesare măsuri precum distanțarea socială și utilizarea măștilor de protecție, deoarece va dura cel puțin șase luni pentru a înțelege dacă vaccinul este eficient în reducerea răspândirii virusului.

Compania farmaceutică americană Pfizer intenţionează chiar să solicite autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului său anti-Covid-19, până la sfârşitul lunii noiembrie, dacă primeşte certificările necesare, relatează The Wall Street Journal.

Citiți și:  BREAKING NEWS. EMA: Vaccinul COVID-19 AstraZeneca: beneficiile depășesc în continuare riscurile, în ciuda unei POSIBILE LEGATURI cu cheaguri de sânge rare cu trombocite scăzute

„Presupunând că datele sunt pozitive, Pfizer va solicita autorizaţie de utilizare de urgenţă autorităţilor din Statele Unite, la scurt timp după ce trece etapa de siguranţă, în a treia săptămână a lunii noiembrie”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul companiei.

„Vaccinurile ar trebui puse la dispoziţie mai întâi pentru cele mai vulnerabile grupuri, care includ lucrătorii din asistenţa medicală şi centrelev de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cei cu boli cronice, lucrătorii esenţiali şi grupurile socio-economice defavorizate”, a fost anunțul venit direct de la Comisia Europeană.

Sursa; capital.ro

125 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU