Este ALERTA MEDICALA. Revine carantina în Europa? A devenit deja obligatoriu într-o țară

Revin restricțiile în Europa?! O țară din UE a introdus deja carantina obligatorie pentru toate persoane care sunt testate pozitiv la „variola maimuței”. Astfel, acestea sunt forțate să se izoleze timp de 21 de zile.

Revine carantina în Europa? A devenit deja obligatoriu într-o țară. Variola provoacă un nou val de restricții
Este vorba despre Belgia, care a devenit prima țară unde carantina este obligatorie timp de 21 de zile în cazul variolei maimuței. Decizia a venit după ce medicii au lansat un avertisment asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor din Regatul Unit în următoarele „două până la trei săptămâni”.

Astfel, autoritățile belgiene au subliniat că persoane care iau virusul vor fi nevoite să stea în carantină timp de trei săptămâni, potrivit informațiilor preluate de dailymail.co.uk. Trebuie menționat că noile infectări, dintre care primul a fost înregistrat vineri, sunt toate legate de un festival din orașul-port Anvers.

Un prim caz suspect a fost depistat și în Grecia
Amintim că Ministerul de Sănătate Publică din Grecia a informat sâmbătă, 21 mai, că a fost depistat primul caz suspect de variola maimuței. Este vorba despre un turist englez, care a fost mutat într-o cameră de izolare.

Citiți și:  Boala TERIBILA care începe să îngrozească Europa: Sunt, deja, zeci de cazuri

În acest context, autoritățile sanitare din Grecia au transmis că turistul englez şi partenera sa de călătorie au fost transferați la spital într-o cameră de izolare. Trebuie menționat că analizele de laborator urmează să confirme acest caz în ziua de luni, 23 mai.

Totodată, mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania sau Suedia au identificat cazuri.

Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers. Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puţin severă, cu cele observate în trecut la subiecţii cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupţii cutanate, leziuni, pustule şi în final cruste.

Citiți și:  Începe din nou nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

De asemenea, nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile. Cazurile grave apar mai frecvent la copii şi sunt legate de gradul de expunere la virus, de starea de sănătate a pacientului şi de severitatea complicaţiilor.

Rata mortalităţii a putut varia enorm, dar a rămas sub 10% în toate cazurile documentate, în principal la copiii mici, subliniază specialiștii. Transmiterea de la om la om poate rezulta din contactul apropiat cu secreţiile infectate ale căilor respiratorii, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate recent cu lichide biologice sau materii provenind din leziunile unui pacientului.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu