Este ALERTA MAXIMA la Moscova. Rachetele care pot schimba soarta războiului din Ucraina

Generalul Cristian Barbu a vorbit, la Sinteza zilei, despre cea mai nouă armă de care va dispune în curând armate ucraineană: lansatoarele multiple de rachete de tip HIMARS, cu rază de acţiune de peste 70 de kilometri.

Sistemul HIMARS este produs de Statele Unite și doar cinci ţări din lume, între care România, îl mai au în dotare. Noul pachet de ajutor militar american include, de asemenea, muniţie, radare de diferite tipuri şi cantităţi suplimentare de rachete antitanc.

„Poate fi în acest moment un ‘game-changer’ pentru că acest sistem – și îi spune sistem pentru că are două mari componente – poate lovi ținte cu mare precizie în comparație cu sistemul echivalent rusesc la distanțe de 70 de kilometri. Sunt două elemente: distanța, care este mult mai mare decât ce aveau până în acest moment ucrainenii – se bazau pe 40 de kilometri maximum, prin acele obuziere M-777, dar nu este numai ideea de distanță, ci de precizie.

O rază de acțiune a unei rachete HIMARS este în jur de 6 metri, deci poate să lovească o țintă cam în zona în care ne aflăm noi aici, în studio. Vă dați seama, la 70 de kilometri ce precizie poate să aibă. De aici a apărut această emoție extraordinară”, a explicat generalul Cristian Barbu.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Mircea Buzoianu

    Din pacate diavolul sta in detalii. Este perfect adevarat ca HIMARS este o arma excelenta, mult peste ce au rusii. Dar ucrainienii vor primi doar 4 bucati. Ma indoiesc ca 4 Himars pentru un front de peste 1.000 de km vor schimba soarta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.