GENERAL

Este alertă maximă la granița cu România! Anunțul nuclear venit direct din Ucraina

635x0 sbc news alert 1

Este alertă maximă la granița cu România după un avertisment venit recent din Ucraina! Se întâmplă chiar astăzi, 19 august, conform informațiilor transmise de Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR). Rusia ar pregăti vineri o provocare la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Situația dă semne că se complică în zona centralei nucleare din Zaporojie, situată în oraşul ucrainean Enerhodar, aflat în sudul țării, după ce Rusia ar pregăti vineri, 19 august, o provocare armată în această zonă.

Este alertă maximă la granița cu România! Se întâmplă chiar astăzi. Anunțul nuclear venit direct din Ucraina
Informațiile au fost transmise joi seară de Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), care spune că angajaților ucraineni ai centralei li s-a spus să stea acasă pe 19 august, în timp ce experții de la Rosatom, agenția nucleară a Rusiei, au părăsit „urgent” obiectivul.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a venit cu o declarație în care acuză că Ucraina este cea care intenţionează să comită provocări la această centrală, vizată de numeroase bombardamente în ultimele luni și în special în ultimele zile. Informația a fost transmisă de agenţiile de presă Unian şi Reuters, citate de Agerpres.

Inedit este faptul că toți angajații ruși de la centrala nucleară au primit liber din senin în cursul zilei de azi. Practic, doar personalul operațional va intra în vineri în interiorul Zaporojie.

„Ocupanţii au anunţat pe neaşteptate ‘zi liberă’ (pentru vineri) la centrala nucleară din Zaporojie. Astfel, la 19 august aici se va afla doar personalul operaţional. Intrarea va fi închisă pentru toţi ceilalţi angajaţi”, susține serviciul de informaţii al armatei ucrainene într-o postare pe aplicaţia Telegram.

De asemenea, serviciile ucrainene mai transmit că toți reprezentanţii Rosatom (agenţia nucleară rusă), care s-au aflat în ultimul timp permanent la centrală, au părăsit „urgent” teritoriul obiectivului nuclear. Rușii acuză că Ucraina ar pregăti o „provocare răsunătoare” la centrală cu ocazia vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în Ucraina, în cursul zilei de joi.

Potrivit Moscovei, unităţi de artilerie ucrainene plănuiesc să tragă asupra centralei şi apoi să acuze Rusia că a provocat un accident nuclear, trasmite AFP.

Ucrainenii se așteaptă la atacuri teroriste asupra centralei Zaporojie
Mai mult, responsabilii GUR nu exclud ca, după un bombardament puternic asupra centralei, inamicul să organizeze un atac terorist la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Rusia a publicat joi și o hartă cu țările care ar putea fi afectate de radiații în cazul eliminării a 25% din conținutul radioactiv al unui reactor nuclear de la Zaporojie în condițiile în care doar un singur reactor mai este funcțional în prezent.

Astfel, în scenariul prezentat de ruși și citat de Ria Novosti, norul radioactiv ar acoperi integral Republica Moldova, jumătate din România și părți din Belarus, Slovacia, Germania și Polonia, însă ar ocoli miraculos țări precum Ungaria sau Serbia, ce sunt mai apropiate de Rusia.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.