Este alertă de grad zero în NATO! Ultima miscare a lui Putin. Breaking news

Alianța Nord-Atlantică își exprimă îngrijorarea cu privire la intensificarea activității derulate de submarinele Rusiei în ultima perioadă.

NATO este în alertă după ce s-a observat înmulțirea misiunilor pe care submarinele militare ale Moscovei le derulează în nordul Atlanticului. Vorbim despre zona în care se află cablurile de telecomunicații care interconectează America de Nord de Europa.

Oana Lungescu, purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, a declarat că, în 2019, submarinele militare ale Federației Ruse au avut cel mai mare număr de misiuni în zonă de la încheierea Războiului Rece încoace. Iar activitatea din prezent arată că va continua intensificarea operaţiunilor militare în Atlanticul de Nord.

La un exercițiu desfășurat în octombrie în Norvegia, forțele NATO au descoperit în zonă zece submarine militare ruse. Poziția NATO e clară, afirmă Oana Lungescu, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung: Alianța va reacţiona la provocările Rusiei prin intensificarea misiunilor de patrulare în nordul Oceanului Atlantic! În plus, NATO are în plan să investească în echipamente aeriene moderne capabile să depisteze submarinele.

„Spațiul nord-atlantic are o importanţă vitală pentru securitatea Europei” datorită canalelor de comunicații, a rutelor comerciale și mai ales a rutelor de aprovizionare militară a „Bătrânului continent”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al NATO.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu