Esenta noii Constitutii ar trebui sa fie protectia majoritatii ETNICE a poporului roman

Urmârind ultimele dezbateri din comisia pentru revizuirea Constituţiei României am aflat că se discută despre absolut orice: familia să nu mai fie uniune dintre bărbat şi femeie, să se respecte drepturile gay, să se apere şi protejeze minorităţile naţionale şi religioase, să se prevadă termenul de rom pentru ţigani şi altele asemenea, dar nimic despre protecţia majorităţii etnice în spaţiul carpato-danubiano-pontic: poporul român. Un prim pas obiectiv şi benefic l-au făcut doi deputaţi liberali care au solicitat să nu se folosească termenul de rom care se poate confunda cu cel de român. Doi deputaţi PNL vor ca în viitoarea Constituţie să fie menţionat că nicio minoritate, cu excepţia celor cu rădăcini comune şi atestate ştiinţific cu românii, nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul “român” sau derivate. Totodată, ei mai propun ca textul actual “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” să devină “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Mircea Dolha şi George Crăciunescu, deputaţi PNL, au depus la Comisia de revizuire a Constituţiei două amendamente. Primul propune ca nicio minoritate, cu excepţia celor cu rădăcini comune şi atestate ştiinţific cu românii, să nu poată folosi în titulatura ei oficială termenul “român” sau derivate. Amendamentul depus de cei doi deputaţi are următorul cuprins: “Cu excepţia minorităţilor care au rădăcini comune atestate ştiinţific cu românii, nicio altă minoritate nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul de român, derivate ale acestuia sau sonorităţi asemănătoare, care pot crea confuzie, inducând o falsă origine română”. Sub acest amendament este scris cu pixul “romii”, titulatură pe care această etnie o foloseşte oficial de 20 de ani. “Cel mai bun exemplu e cel al romilor, pentru că poartă foarte clar primele litere din cuvântul român, însă pot exista şi alte lucruri care să aducă deservicii originii române. Credem că trebuie să ne păstrăm neatinsă originea română, inclusiv ce ţine de românism. Pot apărea şi alte minorităţi care să se intituleze nu ştiu cum. Nu e normal să se denumeasă şi alţii cu derivate din acest cuvânt”, a spus deputatul PNL Mircea Dolha, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. Adoptarea acestui amendament va duce automat la faptul că denumirea oficială a ţiganilor nu mai va fi cea de rom, pentru a se confunda intenţionat de către străini cu cel de român, aşa cum au dorit în anii 90 Petre Roman şi Andrei Pleşu, în vederea realizării proiectului european ca România să devină ţara ţiganilor, adică Rromânia.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

În actuala Constituţie se prevede faptul că suvernanitatea naţională aparţine poporului român, la art. 2, alin. 1, „Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”. Cred că şi în următoarea Constituţie se va păstra articolul 2, alin. 1, şi, mai mult, se va accentua caracterul etnic românesc al statului român ca expresie statală şi instituţională a poporului român. Prea multe drepturi oferite minorităţilor şi mai ales ţiganilor redenumiţi romi ca să se confunde cu poporul român poate duce în viitor la o răsturnare etnică dramatică pe actualul teritoriu al României. Avem cazul provinciei Kosovo, care la începutul secolului trecut era majoritar sârbească demografic ca în 1950 proporţia să fie paritară sârbi cu albanezii şi în anii 90 “minoritatea” albaneză să devină majoritară cu 85% din procentul populaţiei, fapt ce a dus la separarea pe criterii entice a provinciei de Serbia. Nu drepturile istorice apără existenţa unui popor asupra unui teritoriu, ci cele demografice. Războiul demografic are mai mari şanse de câştig de cât cel clasic sau economic. Situaţia din Kosovo nu e singulară. Dacă se menţine termenul confuz de rom şi românii nu sunt protejaţi prin Constituţie, în viitor, ţara noastră va deveni Rromânia, ţiganii devenind majoritari în spaţiul actual al statului român. De aceea, noua Constituţie a României trebuie să prevadă în primul rând protejarea legală a etniei majoritare, poporul român, în faţa creşterii demografice a minorităţilor şi în special a ţiganilor. Altcumva poporul român va deven o minoritate în propria ţară. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

rromania

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU