“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Eșec TOTAL. Biden părăsește Orientul Mijlociu cu mâine goale

biden 2 1440x810 1

Președintele Joe Biden a declarat sâmbătă, în cadrul unui summit arab, că Statele Unite vor rămâne ferm angajate față de aliații lor din Orientul Mijlociu și că “nu pleacă nicăieri”, în timp ce face lobby pentru o alianță regională de securitate care să integreze Israelul, scrie Reuters, potrivit Mediafax. Biden a susținul că SUA nu vor lăsa “China, Rusia sau Iranul” să umple un vid de putere în regiune.

Biden, care și-a început prima sa călătorie în Orientul Mijlociu în calitate de președinte cu o vizită în Israel, și-a prezentat viziunea și strategia sa pentru angajamentul Americii în Orientul Mijlociu în cadrul reuniunii de la Jeddah.

Arabia Saudită a risipt speranțele americane și israeliene că un summit ar putea ajuta la crearea bazelor unei alianțe regionale de securitate care să includă Israelul și care să contracareze amenințările iraniene.

Întâlnirea sa cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman s-a dovedit extrem de sensibilă atunci când președintele a adus în discuție drepturile omului și a încercat să integreze Israelul ca parte a unei noi axe pe fondul preocupărilor comune privind Iranul.

“Credem că există o mare valoare în includerea cât mai multor capacități din această regiune și, cu siguranță, Israelul are capacități semnificative de apărare aeriană și antirachetă. Dar vom discuta la nivel bilateral cu aceste națiuni”, a declarat reporterilor un înalt oficial al administrației.

Un plan de conectare a sistemelor de apărare antiaeriană ar putea fi greu de admis pentru statele arabe care nu au legături cu Israelul și care se împotrivesc să facă parte dintr-o alianță văzută ca fiind împotriva Iranului, care are o puternică rețea regională de apropiați, inclusiv în Irak, Liban și Yemen.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, prințul Faisal bin Farhan Al Saud, a declarat că nu are cunoștință de nicio discuție privind o alianță de apărare între Golf și Israel și că regatul nu este implicat în astfel de discuții.

El a declarat reporterilor după summitul americano-arab că decizia Riadului de a-și deschide spațiul aerian pentru toți transportatorii aerieni nu are nimic de-a face cu stabilirea de legături diplomatice cu Israelul și nu va fi urmată de alte măsuri.

Biden s-a concentrat pe summitul cu șase state din Golf și Egipt, Iordania și Irak, minimalizând în același timp întâlnirea cu Mohammed bin Salman, care a atras critici în Statele Unite din cauza preocupărilor legate de drepturile omului.

Biden afirmase că va face din Arabia Saudită un “paria” pe scena mondială din cauza asasinării în 2018 a jurnalistului Jamal Khashoggi de către agenți saudiți, dar în cele din urmă a decis că interesele SUA dictează o recalibrare și nu o ruptură a relațiilor cu principalul exportator de petrol din lume

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.