Erdogan pune protestele din Turcia pe seama “afaceristilor evrei”

Turcia este zguduită de proteste de stradă de mai bine de două săptămâni. Premierul conservator a pus până acum violenţele pe seama opoziţiei seculare, a “huliganilor” şi a guvernelor străine. Acum Recep Tayyip Erdogan, un islamist moderat, i-a acuzat pe “afaceriştii evrei” că întreţin protestele pentru a lovi în economia naţională, Turcia reuşind recent să-şi plătească datoria externă şi toate obligaţiile către FMI.

Deşi Erdogan nu a numit pe cineva anume, presa occidentală şi israeliană a scris că aluziile premierului au fost făcute la adresa lui George Soroş, un multi-milionar american cu origini evreieşti care finanţează mai multe ONG-uri care participă la protestele antiguvernamentale.

Premierul turc a mai declarat duminică seara că era de “datoria” sa să “cureţe” piaţa Taksim din Istanbul, după intervenţia poliţiei, sâmbătă seara, împotriva ultimului bastion al manifestanţilor care îi cereau demisia. ”Nu vom abandona această piaţă teroriştilor”, a afirmat el, referindu-se la drapelele sau banerele unor mişcări politice interzise care au fost desfăşurate în piaţa Taksim.

Citiți și:  Logică evreiască: Polițistul care a amendat-o pe Maia Morgenstern e de vină că aceasta circula cu ITP-ul la mașină expirat fiindcă nu purta mască!

Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile