Era internetului gratis și liber e pe sfârșite

După ce ani întregi internetul a fost văzut ca locul unde totul este gratis, se pare că a venit vremea ca utilizatorii să plătească pentru tot ceea ce înseamnă și oferă internetul. Site-ul buzzfeed.com prezintă o analiză a modului în care a evoluat internetul, de la începutul anilor 2000, până în prezent.

Între anii 1999 și 2001, programul de sharing Napster a devenit indispensabil pentru milioane de oameni. La momentul apogeului, serviciul a atras 26,4 milioane de utilizator unici, care petreceau 6,3 miliarde de minute pe lună împărtășindu-și reciproc hard-disk-urile pentru “a fura” muzică gratis. În doar doi ani, Napster “a reușit” să paralizeze și aproape să distrugă industria muzicală. În același timp, a indus unei întregi generații ideea că internetul este locul unde aproape totul poate și ar trebui să fie gratis.

Noțiunea de “internet gratis și liber” a produs mișcări semnificative în universul online. Utilizatorii s-au obișnuit cu ideea că fiecare tip de media pentru care odată plăteau – muzică, filme, știri – a devenit gratuit, în mod legal sau pe alte căi.

CITESTE TOT ARTICOLUL AICI

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile