Era internetului gratis și liber e pe sfârșite

După ce ani întregi internetul a fost văzut ca locul unde totul este gratis, se pare că a venit vremea ca utilizatorii să plătească pentru tot ceea ce înseamnă și oferă internetul. Site-ul buzzfeed.com prezintă o analiză a modului în care a evoluat internetul, de la începutul anilor 2000, până în prezent.

Între anii 1999 și 2001, programul de sharing Napster a devenit indispensabil pentru milioane de oameni. La momentul apogeului, serviciul a atras 26,4 milioane de utilizator unici, care petreceau 6,3 miliarde de minute pe lună împărtășindu-și reciproc hard-disk-urile pentru “a fura” muzică gratis. În doar doi ani, Napster “a reușit” să paralizeze și aproape să distrugă industria muzicală. În același timp, a indus unei întregi generații ideea că internetul este locul unde aproape totul poate și ar trebui să fie gratis.

Noțiunea de “internet gratis și liber” a produs mișcări semnificative în universul online. Utilizatorii s-au obișnuit cu ideea că fiecare tip de media pentru care odată plăteau – muzică, filme, știri – a devenit gratuit, în mod legal sau pe alte căi.

CITESTE TOT ARTICOLUL AICI

Loading...
loading...

Nationalisti.ro

Editor Coordonator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *