Englezii se pregatesc pentru un adevarat asalt al tiganilor est-europeni, de la 1 ianuarie 2014

Fostul secretar pentru munca al Ministrului de Interne din Regatul Unit avertizeaza ca exista riscul unor revolte rasiale din cauza afluxului de romi in Sheffield, in nordul Angliei.

In urma cu cateva saptamani, peste 100 de localnici din cartierul Page Hall s-au reunit pentru a discuta despre problema care a aparut recent in comuniatea lor.
Kashmir Malik, un proprietar de restaurant, provenit dintr-o familie de imigranti pakistanezi, care a crescut in Yorkshire si a devenit un om de afaceri prosper, a declarat ca este momentul ca localnicii sa-si recastige strazile, inainte ca tensiunile dintre localnici si imigrantii romi sa escaladeze.

Daily Mail scrie ca Malik a reusit sa exprime o stare de spririt pe care o simt majoritatea localnicilor, britanici sau pakistanezi, care triesc in aceasta suburbie,coplesita de un val de imigrnti romi, sositi dupa si-au abandonat zonele natale, lovite de saracie, din Slovacia.
Noii veniti au sosit intr-un numar urias. Primaria locala estimeaza ca aprope 900 de familii de origine slovaca s-au relocat in cartierul Page Hall. Tensiunile in zona au ajuns la punctul de fierbere.

AVERTISMENTUL AUTORITATILOR

David Blunkett, parlamentarul care reprezinta aceast zona, si fost secretar pe probleme de munca al Ministrului de Interne, a avertizat despre riscul izbucnirii unor revolte, daca noii veniti nu renunta la activitile antisociale.
Acesta a declarat pentru BCC ca grupurile de etnici romi, provenite din Slovacia, care s-au stabilit intr-un district al orasului, se comporta ca si cum ar locui intr-un sat inapoiat sau in paduri, unde nu ar exista toalete sau tomberoane pentru gunoi. Acestia arunca gunoiul la intamplare si se aduna noaptea pe strazi, fapte care produc tensiuni intre ei si localnici.

Citiți și:  Poliția știe ...și asta îi face complici!

Blunkett, care s-a nascut in Sheffield, a declarat ca suburbia Page Hall ar putea exploda, in acelasi mod in care luptele de strada au izbucnit intre localnici si imigrantii asiatici din orasele nordice, in urma cu doua decenii.

Localnicii povestesc de tinerii romi care fura din magazinele localnicilor, urineaza pe strazi si chiar fura din msinile de livrare la domiciliu ale comerciantilor.
Autoritatile au emis un ordin privind adunarile publice pe timpul noptii, care le permite sa disperseze orice grup care poate cauza probleme localnicilor. Toate persoanele sub 16 ani care sunt gasite pe strazi, intre 9 seara si 6 dimineata, vor fi duse acasa de autoritati. Localnicii spun ca romii aleg sa ignore aceste reguli, iar politia nu pune in aplicare ordinul suficient de des.

Colin Barton, un localnic in varsta de 54 de ani a povestit reporterilor cum un tanar de 16-17 ani, care tinea un bebelus invelit intr-o patura, i-a propus sa-i vanda copilul. Tanarul cerea 250 de lire. Incidentul a fost raportat politiei iar o investigatie a fost declansata. Au fost alertate maternitatile din zona iar evidentele nasterilor au fost cautate, pentru a da de urma parintilor. Membrii comunitatii rome din zona au declarat ca adolescentul urmarit ar fi din comunitatea romilor din Romania, nu a celor slovaci.

Citiți și:  Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

Un alt incident asemnator, petrecut in 2011, a fost raportat de un alt localnic, o fosta profesoara, carea fost acostata de o tanara care i-a propus sa-i vanda un copil. Femeia a anuntat autoritatile, dar nu a mai urmarit cazul.

IMIGRANTII ADUC CU EI SI PROBLEMELE DIN TARILE DE ORIGINE

Saptamanal, altii romi, din orasele sarace ale Slovaciei, isi cauta un o locuinta, asistenta medicala sau o scoala pentru copii. Cu ei vin si alte probleme. De exemplu, tuberculoza, care fusese eradicata in Anglia, a reaparut in Sheffield iar asistentii medical vorbesc de cazuri de copii cu deficit de vitamina D, care poate duce la aparitia rahitismului.

Orgnizatiile romilor din Regatul Unit estimeza ca in tara locuiesc aproximativ 300.000 de etnici romi, proveniti din centrul si estul Europei. in principal din Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria, conform legislatiei Uniunii Europene.
Alte cateva mii sunt asteptati sa se stabileasca in Marea Britanie dupa ce controlul pentru romani si bulgari, la granitele Marii Britanii, va fi ridicat, la 1 ianuarie 2014. Sursa: PRO TV

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile