Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale anunță căderea Rusiei

Economia Rusiei nu poate supraviețui la nesfârșit cu rezervele sale financiare și va trebui să se transforme pentru a face față impactului sancțiunilor internaționale, a declarat luni guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, conform Reuters, potrivit mediafax.

În cel mai important discurs al său de când Rusia și-a trimis forțele în Ucraina, la 24 februarie, Nabiullina a declarat că inflația va fi readusă la ținta de 4% până în 2024.

„Perioada în care economia poate trăi din rezerve este finită. Și deja în al doilea și al treilea trimestru vom intra într-o perioadă de transformare structurală și de căutare de noi modele de afaceri”, a spus ea.

Sancțiunile au afectat în principal piața financiară, „dar acum vor începe să afecteze din ce în ce mai mult economia”, a spus ea. „Principalele probleme vor fi asociate cu restricțiile asupra importurilor și logisticii comerțului exterior, iar în viitor cu restricțiile asupra exporturilor.”

Ea a spus că firmele ruse vor trebui să se adapteze. „Producătorii ruși vor trebui să caute noi parteneri, logistică sau să treacă la producția de produse din generațiile anterioare”, a spus ea.

Exportatorii vor trebui să caute noi parteneri și aranjamente logistice și „toate acestea vor necesita timp”, a spus Nabiullina.

Ea a prezentat mai multe măsuri pentru a ajuta economia să se adapteze.

Banca centrală are în vedere flexibilizarea vânzării produselor valutare de către exportatori, a spus ea, și testează, de asemenea, emiterea de ruble digitale pentru a le permite rușilor să facă transferuri între portofele digitale.

Operațiunile pilot asociate cu acest proiect erau planificate în a doua jumătate a anului, a spus ea.

Banca centrală a Rusiei și-a dublat rata dobânzii cheie la 20% atunci când au fost aplicate sancțiunile internaționale, dar apoi a redus-o luna aceasta la 17%, semnalând un mediu economic dificil și o încetinire a inflației.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *