Elon Musk : “Inteligenta Artificiala este mult mai periculoasă decât armele nucleare”

Elon Musk a exprimat preocupări legate de posibilitatea ca inteligența artificială (IA) să devină o amenințare gravă pentru omenire.

Într-un tweet din 2018, el a declarat că “AI este mult mai periculoasă decât armele nucleare. Deși armele nucleare necesită oameni pentru a le folosi, AI-ul ar putea fi programată să acționeze în moduri periculoase fără a avea nevoie de intervenția umană.”

Musk a mai afirmat că dezvoltarea inteligenței artificiale ar trebui să fie reglementată, și că este important să se ia în considerare impactul acesteia asupra societății în ansamblu. În timpul unei conferințe din 2018, el a avertizat că “Dacă suntem proactivi în privința reglementării AI, putem preveni un dezastru în viitor, dar dacă devenim reactivi, va fi prea târziu.”

Citiți și:  Președintele C.J. sărbătorește demolarea crucilor ostașilor români din cimitirul de la Valea Uzului – VIDEO

Este important să ne amintim că tehnologia nu este per se periculoasă. Problema poate apărea atunci când oamenii utilizează tehnologia în mod necorespunzător sau când aceasta este dezvoltată fără a ține cont de impactul pe care îl poate avea asupra societății și asupra mediului înconjurător. Prin urmare, este important să fim conștienți de aceste probleme și să luăm măsuri pentru a ne asigura că dezvoltarea tehnologiei se face într-un mod responsabil și sustenabil.

Vezi si – „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  Prima mașină Dacia Logan care merge cu apă. Șoferii pot parcurge 10.000 de kilometri cu doar un litru

Lasa un comentariu