Elon Musk are un plan radical. Ce vrea sa faca miliardarul

Fondatorul Tesla, Elon Musk are un plan radical pentru a remodela rețeaua de energie, care ar putea proteja împotriva întreruperilor de curent.

Elon Musk a descris modul în care panourile solare și bateriile companiei sale pot funcționa împreună pentru „ca un gigant de distribuiție utilitară”. Modul în care intenționează să facă asta este de a pune în comun resursele solare cât mai inovator, scrie Inverse.com.

Spre deosebire de o rețea tradițională, cu centrale electrice mari care alimentează sute de case, panourile ar recolta energie și ar reîncărca bateriile unei case. Această energie ar putea fi adusă înapoi în rețea și distribuită către alte case, creând efectiv niște centrale electrice în miniatură.

“Nu sunt sigur câți oameni vor înțelege acest lucru, dar acest lucru este extrem de profund”, a spus Musk. „Și e și necesar, pentru că ne îndreptăm către o lume în care oamenii caută vehicule electrice.”

Musk a invocat mai multe motive pentru care oamenii ar trebui să acționeze acum. Musk a susținut că rețeaua ar avea nevoie de aproximativ două ori mai multă energie electrică dacă toate transporturile vor deveni electrice.

Fondatorul Tesla a afirmat că, dacă se va trece la resurse regenerabile, lumea ar avea nevoie de aproximativ trei ori mai multă energie electrică pentru a alimenta pe deplin viitorul energiei curate. “Asistăm la fenomene meteo tot mai extreme. Aceasta este o rețetă pentru dezastru”, spune Musk.

Alternativa, spune el, ar fi mai multe și mai multe linii electrice, plus o creștere a centralelor electrice. Musk a mai vorbit despre avantajele energiei solare și ale bateriilor companiei sale.

În 2016, el a prezentat o „casă a viitorului”, arătând cum o baterie Tesla Powerwall (o versiune ușor modificată a bateriei mașinilor Tesla) ar putea să se asocieze cu plăcile Tesla Solar Roof pentru a colecta energie solară. Astfel, casa ar aeva acces non-stop la energie curată.

O centrală virtuală ar duce acest lucru la un alt nivel. În loc să furnizeze energie unei singure case, o baterie Powerwall ar fi folosită în schimb pentru a alimenta energia în rețea la orele specificate.

Tesla a făcut deja câțiva pași către acest viitor. A lansat „centrale electrice virtuale” în Australia de Sud, Rhode Island, Massachusetts și alte zone. În iulie 2018, o centrală virtuală Tesla din Vermont a reușit să utilizeze 500 de baterii Powerwall pentru a acoperi decalajul de energie pe perioada unei canicule.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!