Elevul suspectat de jihadism din Craiova voia sa fie martir al Statului Islamic: Învăța să construiască o bombă

descărcare3

Tanarul din Craiova acuzat de propaganda jihadista si-ar fi aratat disponibilitatea de a lupta in zonele controlate de Statul Islamic sau de a deveni martir al retelei teroriste prin sacrificiul sau in state din Europa, el studiind in acest sens modalitatea in care se poate confectiona artizanal o bomba sau se pot achizitiona arme de tip AK.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca tanarul chiar ar fi contactat oameni din Siria si s-a oferit sa-i cazeze la el acasa, titreaza NapocaNews.

Intr-o postare video pe site-ul DIICOT, se arata ca tanarul de 17 ani a parcurs in mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamista si a postat in mediul online mesaje de propaganda pentru a atrage adepti de partea ISIL.

Pustiul suspectat de jihadism, audiat la DIICOT: Procurorul va tine cont ca e minor. “Numitul B.L.C. a fost pus sub invinuire si retinut pentru savarsirea infractiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propaganda, prevazut de art. 332 alin. 4 din Legea nr. 535/2004 – privind prevenirea si combaterea terorismului. Acesta a parcurs in mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamista, prin insusirea credintei islamice si convertirea la islam, aderarea la ideologia radicala islamista si la cauza jihadista promovata de gruparea terorista Statul Islamic (…).

Dupa convertirea la islamism, B.L.C si-a schimbat stilul de viata, izolandu-se de societate si familie, identificandu-se cu Statul Islamic si vorbind permanent in numele acestuia. A inceput sa poarte in public tinuta specifica musulmanilor si sa se afiseze pe retelele de socializare cu insemnele Statului Islamic”, declara DIICOT.

Procurorii mai spun ca tanarul si-a aratat “disponibilitatea” pe retelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic, atat prin deplasarea in zonele in care ISIL actioneaza, pentru a lupta alaturi de membrii organizatiei teroriste, cat si prin sacrificiul sau in state din Europa la ordinul jihadistilor.

In acest sens, el s-a interesat de modul in care poate achizitiona arme, model AK, grenade, veste antiglont si a studiat modalitatea in care se poate construi artizanal o bomba.

Procurorii DIICOT sustin ca tanarul de 17 ani din Craiova a promovat in mediul online doctrina radical islamista prin postarea unor opinii, imagini, inregistrari audio/video reprezentand actiuni de propaganda ale gruparii teroriste Statul Islamic, respectiv decapitari si incendieri de persoane, executii prin impuscare.

“In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2015, suspectul B.L.C. a promovat in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista prin postarea in mediul online, prin intermediul unor retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio/video reprezentand activitati/actiuni armate/violente si de propaganda ale gruparii teroriste Statul Islamic (decapitari si incendieri de persoane; executii prin impuscare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste; mesaje de propaganda a Statului Islamic; promovarea Sharia), cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o”, sustine DIICOT intr-un comunicat remis marti.

Adolescentul in varsta de 17 ani a fost ridicat de procurorii DIICOT marti dimineata de la locuinta sa din Craiova, fiind dus apoi la sediul central al DIICOT din Bucuresti, pentru a fi audiat.

Cu ocazia perchezitiei facute la locuinta acestuia, au fost gasite si ridicate documente, materiale de propaganda islamista si sisteme informatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. Se vede că nebunia se manifestă de la vârste din ce în ce mai fragede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.