Elevii buzoieni vor trăi ”o zi în comunism”. Iată provocarea lansată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului!

”O zi în comunism: file de jurnal secret” este noul proiect-concurs lansat recent de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, în parteneriat cu MEN și Fundația ”Konrad Adenauer”, care îți propun să îi stimuleze pe elevi să-și imagineze cum e să trăiești o zi sub regimul totalitar comunist.

Elevii trebuie să-și aleagă o zi din intervalul 1944-1989 și să facă referire la modul în care regimul comunist a influențat viața românilor. Tema o constituie scrierea unui eseu, care va lua forma unui jurnal personal.

Printre temele care pot fi abordate se numără: mișcările de rezistență armată anticomunistă, represiune împotriva opozanților regimului, universul concentraționar, colectivizarea, eliberarea deținuților politici, procesul de industrializare, aspecte ale vieții cotidiene în comunism, disidența și alte subiecte legate de istoria comunismului românesc.

Citiți și:  A mâncat cățelul! - VIDEO

Pe lângă diplomele de participare, organizatorii vor oferi 15 premii constând în participări la Școala de vară de la Făgăraș din luna iulie a lui 2014.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot intra pe www.crimelecomunismului.ro, unde sunt disponibile fișa de înscriere și alte informații utile.

31140851

LASA UN COMENTARIU