SOCIETATE

Elevi, SĂLTAȚI din școală ca niște infractori. Poliția a venit cu duba după ei!

duba politie scoala 1024x580 1
Caz revoltator la Constanta. Elevi saltati de militieni.

Caz revoltător în Constanța unde mai mulți elevi au fost ridicați de Poliție cu duba pentru că jucau baschet.

Opt elevi olimpici au fost ridicați și băgați în duba de poliție în Constanța. Copii jucau baschet în curtea școlii și s-a considerat că au încălcat legea, ba mai mult au și primit o amendă de 250 de lei fiecare pentru că au folosit terenul de sport după terminarea cursurilor.

Liceeni jucau frecvent baschet și stăteau de vorbă în curtea școlii. În seara de vineri însă mai mulți locatari din zonă au sunat la poliție reclamând gălăgia.

În jurul orei 20, au sosit polițiștii și le-au spus elevilor că nu au voie în incinta școlii. Adolescenții au spus că au fost înconjurați mai rău ca niște infractori. Doi polițiști ar fi sărit gardul, alții au venit prin spate iar unul dintre ei era în civil. Elevii au fost săltați și duși la secție cu duba.

Copii au fost amendați cu câte 250 de lei fiecare, în baza legii care interzice accesul în curtea școlii celor care nu au cursuri acolo. Părinții spun că este vorba despre copii buni la învățătură, unii chiar olimpici.

Părinții spun că niciun adult nu a fost de față când s-a completat procesul verbal. Poliția a demarat o anchetă internă.

Asociația Elevilor a luat imediat atitudine

Asociația Elevilor din Constanța îi cere noii administrații locale să le ofere elevilor și studenților acces la bazele sportive din curtea școlilor, în permanență. “Copiii au dreptul la spații sigure în care să se recreeze”, spun într-un apel public reprezentanții elevilor. Apelul acestora vine după ce vineri, 2 octombrie, câțiva elevi de clasa a IX-a au fost amendați pentru că stăteau în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Municipiul Constanța, precizează aceștia, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Elevii de liceu au petrecut ziua jucând fotbal și baschet pe terenul de sport din curtea școlii.

Reprezentanții elevilor din județul Constanța sunt de părere că elevii ar trebui să beneficieze de acces permanent la terenurile de sport ale școlilor gimnaziale sau liceelor și că este necesară crearea unui cadrul legal pentru ca tinerii să nu mai fie sancționați.

Aceștia menționează că amendarea unor elevi pentru simplul fapt că își petreceau timpul în curtea școlii desfășurând diferite activități nu reprezintă o normalitate și că problema trebuie rezolvată în cel mai scurt timp.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.