ELEVĂ EMINENTĂ ȘI ÎNSTĂRITĂ DE 13 ANI DIN GORJ, GRAVIDĂ. TOATĂ LUMEA A ÎNLEMNIT CÂND A AUZIT CINE E TATĂL COPILULUI

Un caz șocant a cutremurat o comunitate din județul Gorj. O elevă eminentă și înstărită a rămas gravidă la doar 13 ani. Părinții au mers la școală după ce au aflat că fiica lor se pregătește să devină mamă și au vorbit cu profesorii, cărora le-au spus că ei o vor susține în păstrarea bebelușului, dar și să își continue studiile. Toată lumea a înlemnit când a auzit cine este, de fapt, tatăl copilului.

Secretul copilei s-a aflat la scurt timp după ce ea a împlinit vârsta de 14 ani. Părinții elevei de clasa a VII-a de la Liceul Tehnologic din Roșia de Amaradia au discutat cu directarea unității de învățământ, dar și cu diriginta despre situația delicată cu care se confruntă. Ulterior, oficialii din conducerea școlii au informat Poliția Roșia de Amaradia despre situația elevei, iar tânărul de 22 de ani care a lăsat-o însărcinată va fi cercetat pentru sex cu un minor.

Directoarea unității de învățământ, Ilona Tița, a dezvăluit că eleva este foarte bună la învățătură, avea doar note de 9 și 10 și provine dintr-o familie cu posibilități materiale. Bărbatul cu care fata a rămas gravidă are 22 de ani și este unul dintre angajații tatălui ei.

“Mama fetei a sunat diriginta, pe domnișoara Mihaela Aniniș, și i-a spus că fiica ei este gravidă în lună mai mare și nu poate face întrerupere de sarcină, spunându-i că familia este de acord ca fata să păstreze sarcina iar ea să își termine școala. Fata, de altfel, este o elevă foarte foarte bună, este liniștită, cuminte și nu se aștepta nimeni la asta. Provine dintr-o familie bună, băiatul locuiește în vecini, are 22 de ani. Am vorbit cu șeful de post din Roșia de Amaradia care mi-a spus că poliția se va autosesiza deoarece fata e minoră iar băiatul este major și chiar dacă familiile se înțeleg fapta nu poate fi negată.

,Este regretabil că aceste lucruri se petrec în școala noastră, dar eleva este una eminentă care cu siguranță nu va abandona școala. Mama acesteia s-a angajat că o ajută în creșterea copilului și ea nu va întrerupe școala. Este păcat că, iar, liceul din Roșia de Amaradia ajunge să fie implicat în acest scandal, după cel de luna trecută cu cei doi elevi filmați în depozitul școlii. Chiar am discutat cu primarul situația și vorbeam că am fost la un concurs național la Vâlcea și ne-am clasat pe locul doi dar aceste rezultate vor fi umbrite de astfel de incidente”, a declarat directoarea liceului din Roșia de Amaradia, Ilona Tița, relatează gorjeanul.ro.

Deși în Codul Penal, actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, tatăl copilei nu își dorește să se ajungă la tribunal și e decis să îi susține pe cei doi.

“Ce să facem acum, băiatul este din sat de la noi, lucrează cu mine la firma mea. Nu e caz de dosar penal că ei se înțeleg. Băiatul are 22 de ani iar fata a împlinit pe 10 aprilie, 14 ani. Da, noi am informat școala ca fata este gravidă, că o vom susține dar nu e caz de dosar penal. Eu nu sunt de acord ca problema să ajungă la Tribunal. Noi ne cunoaștem, îi susținem și vom face tot posibilul ca situația să nu ajungă la instanță”, a mărturisit Cosmin Toodor, conform sursei citată mai sus.

Cazul s-a petrecut în primăvara anului trecut, iar luna trecută, minora a împlinit 15 ani.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *