El este militarul mort la Alba Iulia. Alexandru avea 33 ani şi era tatăl unei fetiţe de 5 ani

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani şi era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Astăzi, destinul tânărului militar s-a frânt brusc, în gara din Alba Iulia. Bărbatul a murit electrocutat în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis un mesaj pe Facebook în care transmite că o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

„Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată!

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani.

Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie.

Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis de MApN pe Facebook.

Reamintim că un militar a murit astăzi, în jurul orei 9.45, în gara Alba Iulia, în timpul debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie. El a fost a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Militarul făcea parte din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „POTAISSA” din Turda.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *