Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile

-Modificările aduse ciclului menstrual reprezintă un alt efect advers al vaccinurilor anti-Covid-19
-Unele femei aflate în post-menopauză și persoanele care iau hormoni ca să își oprească menstruația au raportat sângerări

În momentul în care te vaccinezi împotriva Covid-19, ești avertizat cu privire la posibilele efecte adverse, precum febră, cefalee, dureri de braț, pentru o zi sau două după. Modificările aduse ciclului menstrual nu apar pe listă.

Totuși, tot mai multe femei din întreaga lume încep să se întrebe dacă menstruația timpurie, însoțită de dureri, ar putea fi o reacție a vaccinului, chiar dacă nu apare pe lista efectelor adverse, scrie BBC.

Dr. Kate Clancy, antropolog medical, a împărtășit pe Twitter experiența ei despre o perioadă menstruală neobișnuit de grea, care a urmat vaccinului Moderna. Ulterior, împreună cu dr. Katharine Lee, a lansat un sondaj pentru a afla experiențele altor oameni.

Nu se știe încă dacă vaccinul anti-Covid-19 provoacă aceste modificări hormonale, până în prezent nefiind făcute studii în acest sens. Totuși, dr. Victoria Male, imunolog de reproducere, a explicat că unele femei aflate în post-menopauză și persoanele care iau hormoni ca să își oprească menstruația au raportat sângerări. Acestea fiind spuse, medicul suspectează că poate apărea o „reacție fizică inofensivă“.

În plus, mai mulți bărbați trans și femei în post-menopauză, care nu au în mod normal menstruație, au luat legătura cu doctorii Clancy și Lee spunând că au avut sângerări după vaccin.

Sursa: aleph.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!