E PRAPAD in Romania. ANM anunta UN NOU VAL DE FURTUNI! Care sunt zonele afectateEste alertă meteo în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de cod portocaliu. Potrivit meteorologilor, trebuie să ne așteptăm la fenomene meteorologice extreme.

Atenționarea este valabilă până în data de 25 iunie, la ora 03:00, iar fenomenele meteorologice se vor desfășura pe etape.

Potrivit datelor publicate de ANM, în zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Citiți și:  ALERTA! Romania sub COD PORTOCALIU de furtuni cu grindină

De asemenea, până joi la ora 10.00, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cod galben până joi seară
Meteorologii au mai emis o alertă de cod galben valabilă până joi, 25 iunie la ora 23:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Citiți și:  ULTIMA ORA de la ANM. Romania sub COD PORTOCALIU de ploi abundente și vijelii. Care sunt județele vizate

Totodată, potrivit ANM, la sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în special în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

244 de vizualizări

loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile