E prapad in Romania! ALERTE IMEDIATE de cod portocaliu și cod galben de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri, galben și portocaliu, de instabilitate atmosferică accentuată pentru majoritatea județelor.

La fel ca în weekend, bună parte din România va fi lovită de fenomene severe, specifice anotimpului cald.

Din nou, se așteaptă căderi importante de apă, de până la 60 de litri pe metru pătrat, vijelii, ploi torențiale și grindină.

ANM anunță cod portocaliu și cod galben de ploi abundente și furtuni pentru cea mai mare parte a țării
În cursul dimineții de luni, 20 iulie, ANM a emis două avertizări meteo cod portocaliu și galben, pentru cea mai mare parte a țării, privind ploi puternice și instabilitate atmosferică accentuată.

De la ora 12:00 până la ora 21:00, un cod portocaliu vizează vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și estul și sud-estul Transilvaniei.

Vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Din nou, aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Între orele 10:00 și 21:00, un cod galben vizează Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Informare meteo de la ANM
Apoi, de marți de la ora 12:00, până miercuri la ora 10:00, în vigoare va fi o informare meteo de instabilitate atmosferică.

Conform acesteia, în regiunile nordice, centrale și în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *