E oficial! Prima țară din Europa care INTERZICE moscheile

Din 2016, legislația slovacă face imposibilă islamul să devină o religie recunoscută de stat. Slovacia a adoptat măsuri care îngreunează islamul să devină una dintre religiile recunoscute oficial ale țării, făcând-o țara europeană cu cele mai dure legi împotriva islamului din toată Europa.

În 2016, două treimi dintre deputați, inclusiv cei de opoziție, au votat în favoarea legislației înaintate de Partidul Național Slovac (SNS) guvernamental care impunea grupurilor religioase din țară să aibă 50.000 de adepți pentru a-și conduce școlile, pentru a deschide unități religioase sau pentru a se califica pentru subvenții guvernamentale. Legea a cerut anterior doar 20.000 de semnături.

Conform surselor oficiale, Islamul, care a fost vizat în primul rând de lege, are maximum 5.000 de adepți în Slovacia.

În 2016, atunci premierul Robert Fico a spus într-un interviu: „Îmi pare rău, Islamul nu are loc în Slovacia. Este de datoria politicienilor să vorbească despre aceste lucruri foarte clar și deschis. Nu mi-aș dori să existe zeci de mii de musulmani. ”

Pe baza ultimului recensământ, religiile cu pragul necesar de populație includ Biserica Romano-Catolică, la care aproape 70 la sută din populația slovacă pretinde loialitate, Biserica Evanghelică Protestantă a Confesiunii Augsburg, care constituie 7 la sută, Biserica Greco-Catolică la 4 la sută, Biserica Creștină Reformată la 2 la sută, iar Biserica Ortodoxă la 1 la sută.

În timpul crizei migranților, ministrul slovac de interne la acea vreme a spus: „Vrem să ajutăm Europa cu problema migrației. Am putea lua 800 de musulmani, dar nu avem nicio moschee în Slovacia, deci cum pot fi integrați musulmanii dacă nu le va plăcea aici? ”

Alți politicieni au fost, de asemenea, deschiși de faptul că nu doresc ca populația musulmană să crească în Slovacia.

„Islamizarea începe cu kebab și este deja în curs la Bratislava. Să ne dăm seama ce ne putem confrunta în cinci sau zece ani ”, a declarat președintele SNS, Andrej Danko, în 2016.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nu există nicio moschee în Slovacia viitoare”, a adăugat Danko.

Până acum, Slovacia este singurul stat membru al UE în care nu există nicio moschee oficială. În schimb, comunitatea musulmană din țară se întâlnește în case închiriate sau săli de rugăciune temporare.

În același timp, Slovacia nu este singura țară care să aleagă cu atenție ce religie va recunoaște pe teritoriul său.

În Republica Cehă vecină, de exemplu, comunitatea de budism, pe care o urmărește în principal comunitatea locală vietnameză, a solicitat recent înregistrarea. Cu toate acestea, Ministerul Culturii din Cehia nu a respectat cererea pentru a treia oară.

În comparație cu Slovacia, în Republica Cehă sunt mult mai puțini catolici. Conform celor mai recente date, în Cehia există aproximativ un milion de catolici, ceea ce corespunde cu aproximativ o zecime din populație.

Dar sunt doar câțiva musulmani în ambele țări; în Cehia, musulmanii reprezentau mai puțin de 0,1 la sută din totalul populației.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *