E OFICIAL! O nouă zi de sărbătoare națională

 

Este oficial! Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial! România va avea o nouă zi de sărbătoare națională. Aleșii spun că au decis acest lucru pentru a aduce un plus imaginii României, dar și turismului românesc. Chiar din acest an se va celebra această zi de sărbătoare națională.

Lista sărbătotilor naționale din România are parte de un nou update. Potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial în această zi vom putea sărbători bogăția de gusturi și tradiții românești, dar și vinul din țara noastră.

Legea nr. 70 este cea care instituie Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc. Actul normativ se va aplica din data de 5 mai. S-a ales deja data sărbătorii. În prima duminică a lui octombrie se va celebra această zi de sărbătoare națională, conform avocatnet.ro.

Inițiatorii legii spun că și-au dorit această sărbătoare pentru a celebra bogăția de gusturi și tradiții din țara noastră și pentru a aduce un plus imaginii României și turismului românesc. “Bucatele și vinurile românești sunt un cumul de tradiții care încântă simțurile și cuceresc tot mai mulți admiratori și care pot deveni cartea de vizită a țării noastre”, se arată în expunerea de motive.

În această zi de sărbătoare, autoritățile publice centrale și cele locale vor putea organiza diverse manifestări cu caracter social sau științific, pentru a promova obiceiurile și produsele culinare tradiționale și vinul românesc.

Totuși, această zi nu va fi liberă pentru salariați. Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt stabilite numai prin Codul muncii. Zilele de sărbătoare națională sunt lucrătoare, iar cele de sărbătoare legală sunt nelucrătoare.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *