E oficial: Cu cât va crește salariul de la 1 ianuarie 2019

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat la sfârșitul lunii septembrie că Guvernul lucrează la o Hotărâre privind creșterea salariului minim brut începând de la 1 ianuarie 2019.

Vestea ar putea fi una foarte bună dacă toţi banii ar rămâne în buzunarul românilor. La un calcul simplu, însă, românii se vor bucura de puţin peste jumătate din suma brută.

Salariul minim creşte de la 1 ianuarie 2019. Majorarea în sumă brută este de 150 lei, însă, după plata tuturor contribuţiilor, în buzunarul oamenilor rămân doar 87 lei,conform romaniatv.net

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că este luat în calcul scenariul ca salariul minim brut pe economie să crească,însă, înaintea datei de 1 ianuarie 2019.

Citiți și:  BOMBA MOMENTULUI. DNA a clasat un dosar GREU. Breaking news!

„Analizăm absolut tot, şi un astfel de scenariu. Orice măsură pe care o luă în Guvern are, clar, o acoperire. Sunt şanse, este o decizie care se va lua în urma analize pe care Ministerul de Finanţe o va face, o discutăm în Guvern. Dacă am spus că cel târziu la 1 ianuarie 2019, asta înseamnă că poate fi şi mai devreme”, a declarat Eugen Teodorovici, marţi seară, la TVR, întrebat dacă salariul minim brut pe economie ar putea fi majorat înainte de 1 ianuarie 2019.

El a spus că nu poate spune care va fi impactul bugetar într-un astfel de scenariu şi că se fac analize.

Ministrul Finanţelor a mai afirmat că majorarea salariului minim pe economie este una „benefică pentru economie, are părţile ei bune”.

Citiți și:  Răsturnare TOTALA de situație în scandalul pensiilor! Lia Olguta Vasilescu spune care este ADEVARUL despre bani

În prezent, salariul minim brut pe economie este de 1.900 de lei.

Iată cu cât va creşte salariul minim:

2018

Salariul brut: 1.900 lei

Salariul net: 1.162 lei

2019

Salariul ‎brut: 2.050 lei

‎Majorare brută: +150 lei

Contribuţii: 52,5 lei + Impozit: 9,75 lei

‎Majorare netă: + 87 lei

‎Salariul net: 1.247 lei

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile