E oficial: condusă de două maimuțe, România a intrat în haos

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat cu o jumătate de oră înaintea începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00. Anunțul stupefiant a fost făcut de Administrația Prezidențială.

Ulterior, deputatul PNL Florin Roman – niciun lider greu al partidului nefiind, probabil, disponibil – a explicat presei că s-a luat această decizie pentru că „un comandant nu părăsește niciodată linia frontului în plin război, iar România se află în război în acest moment, cu coronavirusul”.

„Noi, astăzi, am decis să votăm pentru Florin Cîțu, dar în același timp i-am solicitat să se retragă.”

În consecință, Cîțu îi cedează locul de premier lui Ludovic Orban, singurul care ar putea aduna în jurul său clasa politică, societatea civilă etc: „Domnul Cîțu a luat o decizie de mare responsabilitate, iar domnul Ludovic Orban va rămâne premier. Noi, astăzi, am decis să votăm pentru Florin Cîțu, dar în același timp i-am solicitat să se retragă. Ne-a spus că se va gândi, iar acum a dat răspunsul.” a mai spus deputatul.

Florin Cîțu este al doilea premier desemnat de Klaus Iohannis care își depune mandatul și primul politician din istorie care face asta cu puțin înaintea de ședința de învestire. Guvernul Cîțu se îndrepta cu pași repezi spre validarea de către parlament, după ce USR, UDMR și o parte a PSD anunțaseră deja că vor vota favorabil.

PNL a decis că stoparea crizei politice în plină criză a coronavirusului nu convine planurilor sale, în primul rînd intereselor lui Ludovic Orban, așa că a acționat în favoarea prelungirii crizei pe termen nedefinit.

România înfruntă criza virusului și pe cea a imigranților, plus criza economică pe cale de izbucnire cu un guvern castrat, lipsit de pîrghii politice. Procedura de desemnare a unui nou guvern trebuie reluată de la zero.

Și totul se petrece pentru că așa decid două maimuțe ajunse la vîrful statului: Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Pînă nu e prea tîrziu, maimuțele trebuie băgate în cuști și România salvată. Deocamdată, se cheamă că am intrat oficial în haos.

Bogdan Tiberiu IACOB

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *