“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

E MEGA-SCANDAL ÎN TVR! BOSSUL PRODUCȚIILOR A „MĂCELĂRIT” VEDETELE POSTULUI

deschidere sassu mediafax foto bogdan stamatin
E mega-scandal în TVR. Fostul președinte al televiziunii publice, Alexandru Sassu – cel acuzat că în mandatul trecut a lăsat postului național o ”gaură” de 50 milioane euro -, s-a întors ca producător general și a reformat grila de programe, „măcelărind” vedetele postului. Viziunea lui Alexandru Sassu nu a făcut altceva decât să trimită ratingul la limita de jos, asta în condițiile în care, de mai mult timp, televiziunea națională pare ”anesteziată” la capitolul ”audiențe”.

Informații uluitoare din care reiese că actualul producător general Alexandru Sassu a trecut ”pe linie moartă” emisiuni și vedete ale postului, printre acestea aflându-se și Iuliana Tudor, ”imaginea-simbol a televiziunii naționale”.

”De mă voi scula, pre mulţi am să popesc şi eu”, striga Vodă Alexandru Lăpușneanul. Revenind în prezent, putem spune că Alexandru Sassu, revenit ca producător general al TVR, nu ”popește” pe nimeni, dar elimină din grila de programe emisiuni care nu sunt pe placul dânsului. Firește, pot fi aduse în discuție circumstanțe atenuante. Se dorește creșterea ratingului, e vorba despre facelift la nivel mediatic, inițiativele sunt ambalate în cele mai bune intenții. Totuși, sunt menținute emisiuni fără audiențe și substanță.

Iuliana Tudor – ”Imaginea-simbol a TVR” – izolată de Alexandru Sassu
Alexandru Sassu a izolat-o, în primul rând, pe Iuliana Tudor, vedeta indiscutabilă a postului, pe care n-a agreat-o nici în perioada anterioară – atunci când era șeful TVR. Prima măsură luată acum a fost suspendarea emisiunii ”Vedeta populară”. Motivul care a dus la o asemenea decizie ar fi că sunt blocate achizițiile pe partea de „etno”, însă acesta este doar un pretext. În realitate, surse din TVR susțin că ar fi vorba despre… cu totul altceva.

Ceea ce intrigă este faptul că Iuliana Tudor este încă prezentată drept ”imaginea simbol a postului național de televiziune” pe site-ul tvr1.tvr.ro.

În prezentarea făcută Iulianei Tudor, se insistă asupra profesionalismului de care a dat dovadă, de fiecare dată, fiind cea care a reușit să țină în mână frâiele unor super-producții: Teledonurile TVR, Festivalurile Cerbul de Aur, Mamaia – Folclor, Maria Tănase, precum şi Gala TVR 50, România din suflete, Premiile TVR Internaţional şi Gala Crucea Roşie fiind doar câteva dintre proiectele care au avut-o în prim-plan. Premiile venite din partea presei pentru Festivalurile de Folclor Mamaia şi Cerbul de Aur au fost completate de premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune pentru producţia de divertisment O dată-n viaţă. Distincţiile au continuat, culminând, în 1999, cu titlul de „Femeia anului în Televiziune”.

Însă, după cum se poate observa, profesionalismul Iulianei Tudor nu face ”casă bună” cu nouă grilă de programe a Televiziunii Naționale, viziunea lui Alexandru Sassu.

„Trăiesc cea mai tare poveste pentru simplul motiv că e a mea! E viaţă, e una singură şi e numai a mea! Cine sunt?! Cea din ochii părinţilor mei, cea din ochii bunicii, cea din ochii bărbatului care mă iubeşte, cea din ochii oamenilor care mă privesc şi ascultă, cea din ochii prietenilor, cea din ochii copilului meu şi, dincolo de lume, cea din ochii mei, pe care am grijă s-o pot privi zilnic în ochi fără remuşcări. Când Televiziunea m-a găsit şi m-a furat de pe peronul unei gări am trăit cel mai frumos vis. Aşteptam să mă trezesc, dar povestea continuă melodic, infinit, ca la Wagner. Şi nu m-am mai trezit de atunci! Câte aveau să mai vină! Fabulos! Televiziunea mă răscoleşte şi nu mă lasă să dorm noaptea, îmi cere mereu mai mult şi mai bun, mă obligă la reinventări permanente, îmi cere puţină nebunie, îi place să ne-nţelegem din priviri şi câte altele”, mărturisa, la un moment dat, Iuliana Tudor.

Noul producător general al TVR a „tăiat în carne vie”. A eliminat o serie de emisiuni de dezbateri – ”Întrebări și răspunderi” (moderată de Monica Ghiurco), ”Interes general” (moderată Sorin Burtea), ”Aici, acum” (moderată de Alina Stancu) şi ”Ultima ediție” (moderată Claudiu Lucaci). Practic, Sassu a eliminat din grilă chiar… brandurile TVR-ului, însă a păstrat emisiuni fără audiență sau a readus emisiuni care, în trecut, s-au dovedit falimentare.
Printre acestea, ”România 9” – moderată de Ionuţ Cristache. Emisiunea a fost plasată în noua grilă de programe la ora 19.00, înainte de Jurnalul de știri, întrucât nu înregistra „cifre”. Dar rezultatul este același, iar cifrele prezentate mai jos sunt sugestive.

Alexandru Sassu este acuzat că a scos emisiuni de informare a publicului – de analiză – și a menținut emisiuni fără audiențe și fără substanță. De pildă, ”România 9” a avut un rating – publicul național – de numai 0,3 puncte medie pe intervalul 19.00-20.00, în data de 15 aprilie. Pe de altă parte, Sassu a scos ”Ultima ediție” a lui Claudiu Lucaci, care în ultima lună a avut o audiență medie de 1 punct rating/ediție – pe același public național.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.