E jale mare-n BOR: a mai crăpat un turnător!

corneanu_02149700

Duminică noaptea s-a săvârșit din viață mitropolitul Banatului, Înalt Prea Sfinția sa Nicolae Corneanu. Diavolul are, de atunci încoace, un nou slujitor de nădejde. Că doar nu credeți că sufletul ăstuia s-a dus în rai? De ce ar fi făcut-o? Pentru că omul se îmbrăca în rochii negre? Pentru că purta crucea la vedere? Haideți, mă…

Dacă Turcescu, în delirul lui mistic, mai speră că-l va judeca doar Dumnezeu și niște judecători drepți, bietul Nicolae Corneanu nici nu mai are nevoie de judecată. Orice ar fi făcut bun (dacă a făcut) e anulat de cei 38 de ani de mizerie morală.

38 de ani!

38 de ani sunt, pentru cei mai nenorocoși, o viață de om. Acum câteva sute de ani, cam asta era speranța de viață.

Nicolae Corneanu, mitropolit al Banatului din 1962 încoace (52 de ani, nene!) a fost turnător. A fost, zice CNSAS, “colaborator al Securității ca poliție politică”. Și a fost unul dintre cei mai longevivi: a turnat din 1950 până în 1988. Ăia 38 de ani.

Băi, e mult. E foarte mult. E cumplit de mult.

Citiți și:  Eduard Hellvig, directorul SRI: E o greșeală că nu am predat arhiva fostei Securități după Revoluția din 1989

În 1950, preoți de toate confesiunile mureau în pușcăriile comuniste din România. Iar acest jeg uman semna angajamente cu Securitatea. E bine, că ăia au murit, dă-i în pula mea de proști, iar el a ajuns mitropolit, la doar 12 ani de la semnarea pactului. A ajuns mitropolit la doar 39 de ani, ce mișto, ce erudit, ce om deosebit… Doar că era securist de la 27 de ani. Atât.

Vă dați seama că ăsta a turnat la Securitate, timp de 38 de ani (TREIZECI ȘI OPT), tot ce i s-au spovedit fraierii? Vă gândiți la asta? Vă dați seama că, din cauza lui, au intrat la bulău mulți oameni care aveau o singură vină: nu le plăcea regimul cu care pactizase viermele?

După 1989 a mărturisit că a colaborat cu Securitatea și i s-a părut că a cumpărat o indulgență. Ar fi trebuit să se retragă la mănăstire, să se căiască. 38 de ani, nene, de înșelătorie, nu sunt ușor de șters. Ete pula. A mărturisit și a rămas în continuare mitropolit. Ce mișto, ce ușurare e mărturisirea asta. A dat și el, ca și Turci, sacul cu pietre jos din spate, și a continuat să ne dea lecții de morală.

Citiți și:  Eduard Hellvig, directorul SRI: E o greșeală că nu am predat arhiva fostei Securități după Revoluția din 1989

Ce jeg! Ce rușine pentru BOR…

Dar de ce să ne mirăm? Cel puțin 10 înalți prealți sunt foști colaboratori ai Securității ca poliție politică, conform CNSAS. Cel puțin 10. Unii dintre ei sunt în continuare profesori la diverse facultăți de teologie și, ce-i mai grav, sunt duhovnici. Și au fost duhovnici și pe când turnau la Securitate.

Dacă vă mai plângeți că vă urmărește statul prin actele cu chip, gândiți-vă cum vă urmărește statul prin duhovnicii voștri securiști!

38 de ani secursit jegos și, totuși, păstrat în funcție și respectat… Nu vă înțeleg deloc pe cei care-i plângeți moartea. Deloc.

Și mai e ceva: peste câțiva ani, la deshumare, trupul securistului va fi neatins și-l veți putea proclama “sfânt”. Pentru că viermii nu se mănâncă între ei! – Sursa: PAH

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu