“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

E jale mare! Consecințele unui CUTREMUR PUTERNIC în Bucuresti. Gabriela Firea dă detalii

cgc

Gabriela Firea a vorbit vineri, în cadrul ședinței CGMB, despre consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat și a explicat cum va fi împărțit bugetul pe anul acesta.

„În ultimii 30 de ani s-au consolidate doar 20 de clădiri cu bulină. Noi suntem deja intrați în 200 de astfel de locuințe. De ce? Pentru că ne preocupă și pentru că este o prioritate.

Dacă înainte a fost un ritm foarte mic, aș putea spune de melc, noi considerăm că nu trebuie să amânăm rezolvarea acestei probleme și desi bugetul este restrictive și de austeritate, trebuie să rezolvăm o data pentru totdeauna, consolidarea clădirilor cu risc seismic”, a declarat Firea în cadrul ședinței CGMB.

„Precizez, pentru cei care consideră că trebuiau alocate sume mult mai mari în anumite domenii că Municipiului București i se interzice prin lege să colecteze taxe și impozite locale. Aceste taxe și impozite locale merg direct la primăriile de sector. Sursa noastră de venit este cota primită de la Ministerul de Finanțe, prin legea bugetului national, prin legea finanțelor publice locale.

Ne-am fi dorit să existe înțelegere la nivelul Guvernului privitor la această situație, mai ales având în vedere faptul că bucureștenii contribuie la produsul intern brut cu aproape 25% și se întoarce la Primăria Capitalei un procent infim, adică 0,6%.

Am solicitat un procent de 1% din PIB, dar nu a fost alocat. Eu am fost catalogată drept obraznică. Dacă un primar general este obraznic atunci când se luptă pentru drepturile cetățenilor, atunci accept să fiu numită obraznică. Da! Sunt obraznică în interesul cetățenilor”, a mai spus Firea.

Pe ordinea de zi a sedinței CGMB de vineri se regăsesc 39 de proiecte, printre care se numără și cel privind bugetul propriu al Capitalei pe 2020, unde sunt stipulate venituri totale de 10.044.183.280 de lei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.