E INTERZIS în România! Anunț de ultimă oră pentru milioane de romani

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat marți, într-o videoconferință cu premierul, ministrul de Interne și ministrul Educației, că în noul an școlar elevilor li se interzice accesul cu măști textile. Cu toate acestea, ministrul nu a precizat dacă elevii vor primi măști gratuite.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți, într-o videoconferință cu premierul, ministrul de Interne și ministrul Educației, că în noul an școlar elevilor li se interzice accesul cu măști textile.

„Mastile utilizate in invatamantul primar, gimnazial, liceal si la nivel universitati trebuie sa fie masti de uz medical, nu se mai permite utilizarea mastilor textile. Avem in vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea infectiei la copii sunt ingrijorataore atat international cat si national”, a spus ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă nu a spus nimic despre faptul că elevii ar urma să primească măști gratis.

În ce format va începe școala în septembrie?
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit recent și despre scenariile privind modul în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor de COVID.

El spune că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

„Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare.

Este avansată ipoteza. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a spus ministrul, potrivit digi24.ro.

„Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a precizat el.

În cazul depășirii aceste rate de infectare, „analizăm această ipoteză: preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a spus ministrul.

Masca rămâne obligatorie în interiorul școlii
Cîmpeanu a vorbit și despre purtarea măștii de protecție în școli. Aceasta va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții: învățământul special și orele de sport.

Orele de educație fizică se vor putea desfășura în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. Dacă incidența crește peste acest prag, orele de sport se vor desfășura doar în exterior.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *