E DEZASTRU. Lovitură dură pentru cei care nu au contribuit nici 15 ani la stat!

Problemele din sistemul de pensii continuă, ministrul Raluca Turcan venind cu noi informații în ceea ce privește numărul de români care beneficiază de pensii de serviciu, dar și numărul de români care nu pot beneficia de pensia minimă socială.

Lovitură dură pentru 90 de mii de pensionari. Raluca Turcan anunță dezastrul: Nu au acces la pensia minimă
Ministrul Raluca Turcan vine cu date care arată că România are probleme grave în ceea ce privește acest domeniu. Șefa de la Muncă și Protecție Socială informează că, din păcate, aproximativ 90 de mii de români au ajuns la vârsta de pensionare și nu au acces la pensia minimă socială. Raluca Turcan explică motivul pentru care s-a ajuns în această situație. Cei aproximativ 90 de mii de români nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani.

”Sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare şi care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani”, a explicat ministrul Muncii.

Diferență uriașă
Raluca Turcan spune că există o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul de stat, precizând că există peste 9 mii de beneficiari de pensie de serviciu. Ministrul Muncii și Protecției Sociale amintește că beneficiarii de pensie de serviciu au o pensie medie de 9.600 de lei.

”În România sunt 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferenţă uriaşă între ce se plăteşte pe contributivitate şi ce vine de la bugetul stat.”, spune ministrul.

Potrivit Ralucăi Turcan, noua Lege a pensiilor dorește să reanalizeze factorii care aduc numeroase beneficii pentru unii români, în timp ce alții sunt defavorizați. Acești factori, spune ministrul Muncii, duce la apariția unor dezechilibre care nu pot fi justificate în baza criteriului contributivității.

Sursa: capital.ro